• DSC_00731

  Workshop dhe Linux Install Fest në UAMD

  Më 16 Janar grupi i LPI Albania dhe përfaqësues nga komuniteti Open Labs organizuan në Fakultetin e Teknologjisë së Informacionit në Universitetin “Aleksandër Moisiu” në Durrës një prezantim mbi teknologjitë open source dhe veçanërisht mbi mundësitë e çertifikimeve… Më tepër

 • WikiAcademy

  WikiAcademy në Kukës

  “a community … a dedicated group of a few hundred volunteers” Kjo është motoja me të cilën vazhdon të promovohet Wikipedia, enciklopedia më e madhe online e hapur për të gjithë dhe kjo moto vazhdon të motivojë eventet… Më tepër

 • WLM

  Kalendar me foto nga Wiki Loves Monuments

  Në këtë fillim viti sigurisht që të gjithë kërkojmë të gjejmë një kalendar interesant për të shoqëruar muajt e 2015-s. Për këtë ka menduar një i apasionuar pas fotove dhe Wikipedias. Sebastian Wallroth ka krijuar kalendar muri me… Më tepër

 • LO

  Planeti i madh i LibreOffice në shifra prezantuar në një infografik

  18 milion përdorues aktiv, 111 formate të suportuara, 28,204 kontribues dhe 18 qeveri që e përdorin janë vetëm disa nga të dhënat që vërtetojnë potencialin e LibreOffice, të përfshirjes së komuntetit dhe të preferencës që kanë qeveritë për një… Më tepër

 • Website Banner

  LPI në Universitetin Aleksandër Moisiu

  Takim i komunitetit Open Labs dhe grupit të punës Linux Professional Institute Albania me studentët e Universistetit të Durrësit Aleksandër Moisiu. Takimi do të fillojë me prezantimin e komunitetit Open Labs, ideologjinë free libre open source, projektet e… Më tepër

Evente

Më poshtë mund të gjeni aktivitetet e ardhshme të Open Labs. Për të organizuar dhe ju një aktivitet jeni të lutur të dërgoni propozimin tuaj në mailing list të komunitetit.

28/02/2014 @ 10.00 Mozilla Weekend Tirana 2015

31/01/2015 @16:00 WordPress cafe#3

28/01/2015 @18:00 Aaron Swartz sq translation

24/01/2014 @ 16.00 WikiCafé Tirana #1

22/01/2015 @13:00 LPI në FSHN UT

21/01/2015 @18:00 Webmaker sq l10n

17/01/2015 @16:00 Workpress Cafe#2.

16/01/2015 @ 15.30 LPI në Universitetin Aleksandër Moisiu

Lexoni më shumë

oscal banner

OSCAL 2015

OSCAL is the first annual international conference in Albania organized to promote software freedom, open source software, free culture and open knowledge. After the first edition, get ready for more ‘OS’ in ‘CAL’ at the second edition. OSCAL… Më tepër

Lexoni më shumë
Open Labs Website Banner-01

Mozilla Weekend

Je gati për edicionin e dytë të Mozilla Weekend në Tiranë? Workshops, prezantime, teknologji open source dhe web i hapur në një fundjavë që nuk duhet humbur nga të gjithë apasionantët e teknologjive me burim të hapur dhe… Më tepër

Lexoni më shumë
Wiki loves monuments albania

Wiki Loves Monuments

Kosova dhe Shqipërinë këtë vit janë pjesë e garës ndërkombëtare te organizuar nga Wikipedia: Wiki Loves Monuments. Wiki Loves Monuments është një konkurs ndërkombëtar fotografish të monumenteve kulturore, i organizuar nga Wikimedia këtë shtator. Organizatorët — FLOSSK në… Më tepër

Lexoni më shumë
logo_lpi

LPI

Tashmë edhe Shqipëria është bërë pjesë e rrjetit të çertifikimeve Linux, nëpërmjet LPI Albania. LPI Albania është pjesë e komunitetit Open Labs dhe sub-affiliate zyrtar për territorin e Shqipërisë, duke shndërruar këtë komunitet në të vetmin që ka… Më tepër

Lexoni më shumë