• OpenStreetMap Albania map-a-thon

  Map-a-thon nr.5: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMap

  Në vazhdim të takimeve të mëparshme ( https://openlabs.cc/openstreetmap-mapathon-4/ ) mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap me fokus njësinë administrative të Tiranës. Gjithashtu organizohemi për prezencën e komunitetit tonë në… Më tepër

 • wle_austria_logo-svg-1

  Rezultatet e Wiki Loves Earth 2016

  Wiki Loves Earth është një konkurs ndërkombëtar fotografik rreth zonave të mbrojtura natyrore. Këtë vit, për herë të parë, këtij konkursi i është bashkuar edhe Shqipëria. Gara ka qenë e hapur nga 1 deri më 31 qershor. Qëllimi… Më tepër

 • website

  Fedora Meetup #4

  Në vazhdim të tre takimeve të mëparshme të suksesshme të Fedora Meetup, do të takohemi përsëri pas pushimeve të verës të mërkurën më 21 Shtator në ambjentet e Open Labs Hackerspace për aktivitetin e radhës “Fedora Meetup 4”. Ju ftojmë… Më tepër

 • board-elections_website-banner

  Zgjedhjet e Bordit 2016

  Zgjedhjet e bordit në komunitetin e Open Labs i lejon të gjithë anëtarëve të kandidojnë për 1 nga 5 vende në bordin e organizatës. Kandidatët do të jenë pranishëm gjatë takimit, i cili do të jetë i hapur… Më tepër

 • FOSScamp balkans 2016 Jal

  FOSScamp Balkans 2016

  FOSScamp, ose ndryshe Free Open Source Software Camp, është takimi i promovuesve të kulturës free open source në rajonin e ballkanit. Kombinimi perfekt i pushimeve, takimit të miqve të vjetër dhe krijimi i miqësive të reja, por më… Më tepër

 • Wiki Loves Maps 2016

  Wiki Loves Maps 2016

  Projekti Wiki Loves Maps (Albania) ka si qëllim përmirësimin e informacionit të gjeolokacionit të artikujve në SQ Wikipedia dhe të gjeoinformacionit në artikuj rreth Shqipërisë në Wikipedia në gjuhë të tjera. Gjatë takimit do prezantohen të gjitha detajet… Më tepër

 • photo_2016-07-09_00-29-34

  Fedora Women Day

  Fedora Women Day është një ditë feste, me anë të së cilës synohet të rritet ndërgjegjësimi për rolin e kontribueseve femra në Projektin Fedora dhe në komunitetet open source në përgjithësi. Ne, komuniteti i Open Labs Hackerspace, do… Më tepër

 • Website-01

  Fedora Localization Sprint #6

  Lançimi i Fedora 24 na shtyn të punojmë më shumë për përkthimin e plotë të kësaj platforme në gjuhën shqipe. Gjatë eventeve të mëparshme është arritur të përkthehet rreth 32% e GUI totale të Fedora-s. Meqenëse Fedora përdor… Më tepër

 • LibreOffice: Localization Sprint ne Open Labs

  LibreOffice Localization Sprint #8

  Takohemi sërisht , në takimin e 8-të të grupit të punës në hackerspace për të përkthyer sa më shumë nga platforma me burim të hapur LibreOffice. LibreOffice është një paketë programesh kompjuterike me kod burimi të lirë dhe… Më tepër

 • Website

  Fedora 24 Release Party

  Fedora 24, versioni më i ri i Fedora, u lancua më datën 21 Qershor 2016 me risi dhe përmirësime të dukshme. Për të festuar këtë rast, Fedora Albania organizon së bashku me Open Labs Hackerspace një Release Party… Më tepër

OSCAL 2016

12717906_807928455985594_9032418020089530546_n

CCOL-01

Si të atributojmë me licensa Creative Commons

Shkruar nga Elio Qoshi, anëtar i Open Labs Kam vënë re që ekziston një mungesë informacioni në lidhje me kulturën e shpërndarjes së materialeve në botën dixhitale. Shoh shumë njerëz që “rezervojnë të gjitha të drejtat” e një… Më tepër

Lexoni më shumë
Website-01

OSCAL’15 në numra: Infografikë

Pas Open Source Conference Albania 2015 shumë nga partnerët, pjesëmarrësit, vullnetarët dhe miq që na ndoqën nga rrjetet sociale donin të dinin me tepër informacion rreth ‘produktit’ aktiviteteve paralele dhe impaktit të mundshëm të OSCAL. Ky ishte dhe… Më tepër

Lexoni më shumë
zgjedhjet lokale 2015

Zgjedhjet bashkiake 2015: Letër e hapur drejt kandidateve

Gjatë muajve të fundit kemi vendosur si komunitet që të fokusohemi dhe në procesin e llogaridhënies nga vendimarrësit tanë rreth teknologjive që përdoren nga shërbyesit civilë (ose ndryshe punonjësit e adminsitratës publike). Pyetjet drejt vendimarrësve dhe kërkimi i… Më tepër

Lexoni më shumë
LibreOffice

LibreOffice: Localization Sprint 2

Të shtunën 13.06.2015 në 16.00 takohemi në Localization Sprint për të zhvilluar komunitetin dhe lokalizimin e suitës LibreOffice, një platformë programesh kompjuterike me burim të lirë dhe të hapur e krijuar nga The Document Foundation me qëllim ofrimin… Më tepër

Lexoni më shumë