Anullimi i të gjitha aktiviteteve gjatë muajit Mars-Prill

Nisur nga lajmi i orëve të fundit me konfirmimin e dy rasteve të para me KoronaVirus (COVID-19) në Shqipëri, Ministria e Shëndetësisë dhe Mrojtjes Sociale njofton se të gjitha aktivitetevet publike apo jopublike, grumbullimet, konferencat, koncerte, tubime, dëgjesa publike deri më 3 Prill duhet të anullohen. Këto masa merren nga autoritetet përkatëse me qëllim kufizimin e përhapjes së COVID-19 tek masa e gjerë. Thënë kjo, edhe në Open Labs të gjitha aktivitet e planifukauara për muajin mars brenda dhe jashtë ambjenteve të Open Labs do të anullohen. Moszbatimi i këtij urdhëri është i dënueshëm sipas ligjit për parandalimin e sëmundjeve infektive.

Anullohen konferencat e Majit: Wikimedia Hackathon, OSCAL, openSUSE Summit

  • Wikimedia Hackathon ishte eventi ndërkombëtar që Open Labs do organizonte më 9-11 Maj në bashkëpunim me Wikimedia Foundation.
  • OSCAL është konferenca që Open Labs organizon për të 7 vit rradhazi për teknologjitë me kod-burim të hapur. OSCAL do shtyhet për në vjeshtë të 2020.
  • openSUSE Summit është një evet 2-ditor që do të zhvillohet paralelisht me OSCAL dhe qe do të mblidhet kommuniteti i openSUSE.

Hackathon është anulluar përfundimisht ndërsa OSCAL dhe openSUSE Summmit do të shtyhen për në vjeshtë të 2020 duke konsideruar edhe gjëndjen e përhapjes së virusit në nivel lokal ne Shqipëri. Në çdo rast, prioritet mbetet shëndeti i pjesëmarrësve dhe të afërmve të tyrë dhe ne do të qëndrojmë besnik ndaj vendimeve dhe urdhërave të autoriteteve qeveritere që po administrojnë përhapjen e COVID-19. 

Start the discussion at forum.openlabs.cc