OpenStreetMap Mapathon

OpenStreetMap (OSM) është një projekt virtual bashkëpunues me qëllim krijimin e hartës botërore së redaktueshme nga të gjithë. Në Open Labs Hackerspace kemi organizuar evente dhe mapathone të ndryshme për të përhapur njohuritë mbi këtë projekt, kami punuar… Read More

OSCAL 2019, edicioni i 6-të po vjen

Vetëm pak javë na ndajnë nga edicioni i 6-të i konferencës ndërkombëtare Open Source Conference Albania. Ky edicion do të mbahet në fundjavën e 18-19 majit në ambjentet e Ofiçinës duke promovuar në një masë më të gjerë… Read More

Open Labs & WCUGA nënshkruajnë Memorandumin e Bashkëpunimit me Qendrën Kombëtare të Kinematografisë

Komuniteti i Open Labs Hackerspace, anëtarët e Wikimedia Community Usergroup Albania (WCUGA) dhe Qendra Kombëtare e Kinematografisë nënshkruajnë Memorandumin e Bashkëpunimit i cili do të mundësojë kushtet për bashkëpunimin ndërmjet partnerëve në mënyrë që të publikohen materiale multimediale… Read More

Wiki Weekend Tirana 2018

Wiki Weekend është një ngjarje vjetore e cila synon të mbledhë së bashku kontribuesit e rinj dhe të vjetër të Wikimedias Shqiptare. Ky aktivitet u organizua për herë të parë në vitin 2014 dhe ka vijuar me një… Read More

phpList Bug Squash Party

Në Open Labs hackerspace, ditën e shtunë më 20 tetor do të zhvillohet phpList Bug Squash Party, një event për të eksperimentuar me gjuhën PHP në kodin mbi të cilin është themeluar një projekt prej vërteti. Është momenti… Read More

LibreOffice Conference 2018 zhvillohet në Tiranë, Shqipëri

Komuniteti i LibreOffice po pregatitet për edicionin e 8-të të LibOcon, konferencës vjetore të LibreOffice. Kjo mbledhje e komunitetit do të zhvillohet në datat 25 – 28 Shtator 2018 te Ofiçina në Tiranë, Shqipëri.  Entuziastë të teknologjive open… Read More

Mbështet komunitetin e teknologjive me kod-burim të hapur në Shqipëri

“Një vend që të gjithë mund të ndajmë gjëra dhe të krijojmë sëbashku!” – Kjo ishte ajo çka kishim në mëndje kur nisëm në vitin 2012 Open Labs Hackerspace, hackerspace-in e vetëm në vend per momentin. Që kur… Read More

Gati për OSCAL 2018!

OSCAL 2018, përgatitjet për edicionin e 5-të të konferencës ndërkombëtare Open Source Conference Albania Konferenca e parë vjetore ndërkombëtare në Shqipëri, Open Source Conference Albania, do të zhvillohet për të pestin vit radhazi për të promovuar në një… Read More

DokuTech: A Tech Conference in the Heart of the Balkans

DOKUTECH is an annual conference and one of the leading tech events in the Balkans that is devoted to idea sharing, igniting discussions, interactive workshops, DIY sessions, fun-filled days and musical evenings. During the past four editions, DOKU.TECH… Read More

Artwork_Website

Code4Culture Hackathon Korçë 2018

Anëtarët e Wikimedia Community User Group Albania (WCUGA) organizuan gjatë fundjavës së 28 & 29 Prillit 2018 eventin e Code4Culture Hackathon i cili u zhvillua në qytetin e Korçës. Ky ishte një nga eventet e para të Hackathoneve… Read More