phpList Bug Squash Party

Në Open Labs hackerspace, ditën e shtunë më 20 tetor do të zhvillohet phpList Bug Squash Party, një event për të eksperimentuar me gjuhën PHP në kodin mbi të cilin është themeluar një projekt prej vërteti. Është momenti… Read More

LibreOffice Conference 2018 zhvillohet në Tiranë, Shqipëri

Komuniteti i LibreOffice po pregatitet për edicionin e 8-të të LibOcon, konferencës vjetore të LibreOffice. Kjo mbledhje e komunitetit do të zhvillohet në datat 25 – 28 Shtator 2018 te Ofiçina në Tiranë, Shqipëri.  Entuziastë të teknologjive open… Read More

Mbështet komunitetin e teknologjive me kod-burim të hapur në Shqipëri

“Një vend që të gjithë mund të ndajmë gjëra dhe të krijojmë sëbashku!” – Kjo ishte ajo çka kishim në mëndje kur nisëm në vitin 2012 Open Labs Hackerspace, hackerspace-in e vetëm në vend per momentin. Që kur… Read More

Gati për OSCAL 2018!

OSCAL 2018, përgatitjet për edicionin e 5-të të konferencës ndërkombëtare Open Source Conference Albania Konferenca e parë vjetore ndërkombëtare në Shqipëri, Open Source Conference Albania, do të zhvillohet për të pestin vit radhazi për të promovuar në një… Read More

DokuTech: A Tech Conference in the Heart of the Balkans

DOKUTECH is an annual conference and one of the leading tech events in the Balkans that is devoted to idea sharing, igniting discussions, interactive workshops, DIY sessions, fun-filled days and musical evenings. During the past four editions, DOKU.TECH… Read More

Artwork_Website

Code4Culture Hackathon Korçë 2018

Anëtarët e Wikimedia Community User Group Albania (WCUGA) organizuan gjatë fundjavës së 28 & 29 Prillit 2018 eventin e Code4Culture Hackathon i cili u zhvillua në qytetin e Korçës. Ky ishte një nga eventet e para të Hackathoneve… Read More

Fushata Para Publike Kod Publik

Shërbimet digjitale të ofruara dhe të përdorura nga administratat publike përbëjnë një infrastrukturë kritike të shteteve demokratike të shekullit të 21-të. Për të krijuar sisteme të besueshme, qeveritë duhet të sigurohen se ato kanë kontroll të plotë mbi… Read More

CopyFest Durres 2018

Një fundjavë që feston hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.

Prezantohet portali gjeografik i Tiranës me të dhëna të hapura

Bashkia e Tiranës, bashkia më e madhe në Shqipëri, ka dhuruar të dhëna gjeografike për OpenStreetMap duke përdorur licensë të hapur. Pas disa komunikimeve me kontribues lokalë dhe ndërkombëtarë të komunitetit OpenStreetMap dhe duke u bazuar në memorandumin… Read More

CopyFest 2018

Një fundjavë që celebron hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.