CopyFest 2018

Një fundjavë që celebron hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.

Code Week 2017 – Burrel, Albania

Code Week 2017 – Burrel, Albania

Në kuadër të javës të kodimit anëtarë të Open Labs vizituan disa prej shkollave 9-vjecare të qytetit të Burrelit për të prezantuar tek nxënësit e shkollave rëndësinë e platformave Wikimedia dhe OpenStreetMap. Aktivitetet u zhvilluan gjatë datave 18,… Read More

Wiki Weekend Tirana 2017

Nisur nga dëshira për të pasuruar artikujt në gjuhën shqipe në Wikipedia, duke i lehtësuar në këtë mënyrë kërkimin dhe informimin çdo shqipfolësi, komuniteti i Open Labs së bashku me Wikimedia Community User Group Albania zhvillojnë për të katërtin vit rradhazi Wiki Weekend Tirana 2017.

FLOCK 2017

Open Labs në Flock to Fedora 2017, ShBA

Flock to Fedora është konferenca vjetore për kontribuesit në Fedora Project. Këtë vit konferenca u zhvillua nga data 29 gusht deri më 1 shtator në Cape Cod, në Hyannis, Massachusetts të Shteteve të Bashkuara. Për të dytin vit… Read More

CryptoParty Tirana 2017

CryptoPary është një lëvizje e decentralizuar me evente të cilat po ndodhin në të gjithë botën. Qëllimi i kësaj lëvizjeje është kalimi i njohurisë te sa më shumë individë për të mbrojtur veten në botën dixhitale.

Open Labs në State of the Map 2017, Japoni

State of the Map, konferenca vjetore ndërkombëtare e OpenStreetMap u mbajt këtë radhë në Aizu-Wakamatsu, Japoni. Për herë të parë kishim pjesëmarrës nga komuniteti shqiptar i OpenStreetMap, dy nga anëtaret e Open Labs, Anisa dhe Sidorela.

Bashkia e Tiranës migron në platformën Nextcloud

Më 11 Qershor Bashkia e Tiranës migroi nga ownCloud në Nextcloud mbas dy muaj përdorimi.

FOSSCamp Syros 2017

Edicioni i dytë i aventurave verore do të kalohet me komunitetin e geeks-ave të open source nga i gjithë Ballkani dhe Europa buzë detit.