Public Money Public Code: Empowering Open Source in Albanian Local Elections 2023

Public Money Public Code: Empowering Open Source in Albanian Local Elections 2023

In a country like Albania, where millions of Euros of taxpayers money are spent for proprietary software, the importance of free libre open source software (FLOSS) cannot be overstated. In Albania, the dedicated FLOSS community at Open Labs… Read More

OSCAL 2022, edicioni i 7-të po vjen

Me kënaqësi ju njoftojmë që edicioni i rradhës së Open Source Conference Albania do të mbahet në Tiranë në datat 18 dhe 19 qershor 2022. Nëse po kërkon të kalosh një fundjavë të dedikuar tërësisht programeve dhe kulturave… Read More

Muaji i LibreOffice 2021

LibreOffice është një platformë programesh kompjuterike me burim të lirë dhe të hapur e krijuar nga The Document Foundation. Platforma LibreOffice përbëhet nga programe që ndihmojnë përdoruesit e programeve në fjalë të krijojnë dokumenta, prezantime kreative, diagrame, baza… Read More

Prezanto projektin tënd në Open Labs

Një gjë është e sigurt për Open Labs si komunitet, ne i duam iniciativat me kod burim të hapur dhe njohuri të hapura (open source & free knowledge)! Qoftë software apo hardware ne duam të mbështesim dhe rrisim… Read More

Memorandum bashkëpunimi midis SCiDEV, WCUGA & Open Labs

Publikimi i informacionit në një format të hapur i të dhënave dhe informacionit me interes publik nga institucionet qeveritare dhe organizatat, është një element i rëndësishëm i çdo shoqërie demokratike. Kuptimi i “hapur” në lidhje me njohuritë dhe… Read More

Balkan FLOSStival 2020

Thirrje për prezantime Ftojmë zhvilluesit, folësit dhe promovuesit e ekosistemit FLOSS të aplikojnë për të mbajtur një prezantim në Balkan FLOSStival 2020. Aplikantët duhet të kenë parasysh se tema duhet të ketë të bëjë me: njohuri te hapura,… Read More

Gjykata e Drejtësisë së Bashkimit Europian ka shpallur vendimin kundër korporatave amerikane

Më datë 16 korrik 2020 Gjykata e Drejtësisë së Bashkimit Europian (Court of Justice of the European Union (CJEU)) shpallë vendimin se asnjëra nga kompanitë amerikane të cilat ruajnë të dhëna personale të shtetasve të Bashkimit Europian nuk… Read More

Webinars nga FLOSSK & Open Labs

Ndërsa COVID-19 po ndodh, ndikimi po ndihet nga të gjithë, dhe komunitetet open source, përkundër frymës së mirë që i karakterizon, nuk po kursehen – por shfaqja duhet të vazhdojë! Ndërkohë që edhe Open Source Conference Albania (OSCAL’20)… Read More

DigitalOcean po na mbështet përsëri!

Për të katërtin vit rradhazi, DigitalOcean po mbështet përpjekjet tona me kredite që na i dhuron falas për të host-uar infrastrukturën tonë dixhitale. Si partizanë të folozofisë open source që ne jemi, e gjithë infrastruktura jonë në internet… Read More

Trajnim nga RedHat: thirrje për pjesëmarrje

Ne vijim të bashkëpunimit të Open Labs me komunitete dhe kompani që mbështesin teknologjitë dhe parimet open source, duam t’ju informojmë mbi një mundësi bashkepunimi të ofruar nga RedHat në kuadër të përpjekjeve të vazhdueshme të tyre për… Read More