CopyFest Durres 2018

Stigma negative e të rimiksuarit, kopjimit dhe modifikimit mund të nuhatet ende në shoqërinë e sotme ku interneti është pjesë kyçe e jetës sonë e cilia nuk ngjason më me ditët e shekullit të 20. Përkundrazi, atëhere mundësia për të krijuar dhe eksploruar ishte privilegj të cilin nuk e kishin shumë njërëz. Më shumëllojshmërinë e kulturave, krijimeve dhe karaktereve ka nëvojë për një revolucion në fushën e të drejtave të autorit si dhe modifikimeve të punimeve.

Të gjitha këto tema janë tema që duam t’i adresojmë në edicionin e dyte të Copy Fest, një e shtune që feston hapësirën publike (public domain), licensat e majta (Copyleft), Creative Commons, rimiksimin, kopjimin dhe lirinë kreative në internet.
Projeksione filmash, debate si dhe tavoline e rrumbullakët me aktorë të industrisë kreative me temë licensat Creative Commons.

View Larger Map

Start the discussion at forum.openlabs.cc