• 48H Free Open Source Hackathon Tirana

  Këtë fundjavë të ftojmë në hackathonin e parë që do të zgjasë 48 orë pa pushim, duke ju dhënë të rinjve mundësinë të zhvillojnë idetë e tyre në kuadër të UN Sustainable Development Goals. Pjesëmarrësit do të punojnë… Më tepër

 • OpenStreetMap Hyrje në JOSM

  Në vazhdim të takimeve të mëparshme për OpenStreetMap, mblidhemi sërish, këtë here për të mësuar më shumë për JOSM (Java OpenStreetMap Editor) dhe benefitet e perdorimit të saj. Te gjithë janë të mirëpritur. Aktiviteti në FB:(https://www.facebook.com/events/291174934632506/ ) ===… Më tepër

 • OpenStreetMap Mapathon #9

  Në vazhdim të takimeve të mëparshme, mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të mirëpritur. Mos… Më tepër

 • Linux Weekend 2017

  Ti nuk e di çfarë është Linux Weekend? Eventi “Must go” për të gjithë të apasionuarit e Linux! Shënojini në kalendar datat 25 & 26 të muajit Mars 2017, sepse do të lind Linux Weekend, një konferencë e… Më tepër

 • Fedora Localization Sprint #8

  Pas një viti të lodhshëm dhe tepër produktiv, komuniteti i Fedora Albania e nis vitin 2017 me eventin e parë të komunitetit në ambientet e Open Labs Hackerspace. Për komunitetin tonë është shumë e rëndësishme që Fedora të… Më tepër

 • OpenStreetMap Mapathon #8

  Në vazhdim të takimeve të mëparshme, mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të mirëpritur. Mos… Më tepër

 • Përgjimet dhe privatësia në internet: privacytools.io

  Open Labs Hackerspace ju fton të merrni pjesë në një punëtori për mbrojtjen nga përgjimet online përmes përdorimit të veglave dhe metodave të posaçme. Prezantimi ka në fokus të vetëdijesojë dhe japë udhëzime praktike për pjesëtarët e shoqërisë… Më tepër

 • Wikidata: Si të redaktojmë

  Wikidata është një bazë e njohurive të lira dhe të hapura që mund të lexohet dhe redaktohet nga njerëzit dhe makinat(botet). Wikidata vepron si magazine qendrore e ruatjes, për të dhënat e strukturuara të projekteve të saj simotra… Më tepër

 • Nextcloud 11 Release Party

  Nextcloud 11 është versioni më i fundit i kësaj platforme i cili vendos standarte të reja për sigurinë e të dhënave tuaja. Për të parë më nga afër përmirësimet e këtij versioni dhe mjetet e reja që ofron… Më tepër

 • Open Source Design Workshop #1

  Për të qenë një dizajner i mirë do ju duhet patjetër Adobe Photoshop dhe Illustrator, apo jo? Mund të jetë dhe ndryshe: në workshopin e rradhës do mësojmë rreth Open Source Design, të punuarit me filozofinë “open source”… Më tepër

OSCAL 2016

12717906_807928455985594_9032418020089530546_n

48H Free Open Source Hackathon Tirana

Këtë fundjavë të ftojmë në hackathonin e parë që do të zgjasë 48 orë pa pushim, duke ju dhënë të rinjve mundësinë të zhvillojnë idetë e tyre në kuadër të UN Sustainable Development Goals. Pjesëmarrësit do të punojnë… Më tepër

Lexoni më shumë

OpenStreetMap Hyrje në JOSM

Në vazhdim të takimeve të mëparshme për OpenStreetMap, mblidhemi sërish, këtë here për të mësuar më shumë për JOSM (Java OpenStreetMap Editor) dhe benefitet e perdorimit të saj. Te gjithë janë të mirëpritur. Aktiviteti në FB:(https://www.facebook.com/events/291174934632506/ ) ===… Më tepër

Lexoni më shumë

OpenStreetMap Mapathon #9

Në vazhdim të takimeve të mëparshme, mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të mirëpritur. Mos… Më tepër

Lexoni më shumë

Linux Weekend 2017

Ti nuk e di çfarë është Linux Weekend? Eventi “Must go” për të gjithë të apasionuarit e Linux! Shënojini në kalendar datat 25 & 26 të muajit Mars 2017, sepse do të lind Linux Weekend, një konferencë e… Më tepër

Lexoni më shumë