CopyFest 2018

The negative stigma of remixing, copying and modifying can still be noticed in today’s society where the internet is a key part of our life which is nothing alike with the 20th century. Instead, back then creating and exploring was a privilege which many people did not have. With the diversity of cultures, creations and characteristics, a revolution in the field of author’s rights and work modifications is needed.


All these are topics which we want to address in the first edition of Copy Fest, a weekend which celebrates public domain, Copyleft & Creative Commons licenses, and copying, remixing and creative freedom on internet. Movie screening, debates and a round table with actors of creative industry with talks about Creative Commons licenses.

 

Comments

 1. Jemi shumë të entusiazmuar për komentet që kemi marrë deri tani për CopyFest. Në qoftë se do na bashkoheni sot ju lutem sigurohuni që jeni regjistruar! Hyrja është falas por në rast se do merrni biletë supporter duke na ndihmuar do ishte ndihmë e madhe për hackerspace.
  Biletat ndodhen këtu: https://openlabs.cc/copyfest-2018/
  Axhenda e ditës së parë ndodhet ketu: https://wiki.openlabs.cc/faqja/CopyFest_2018#Axhenda

  Shihemi sot (e premte) në 18.00 në hackerspace.

  R.S

 2. Shume pune e mire @kominoshja dhe @rskikuli! :slight_smile: Ishte dicka ndryshe nga aktivitetet e tjera dhe mendoj qe duhet te bejme me shpesh projeksione.

  Personalisht do preferoja me shume diversitet aktivitetesh pertej projeksioneve rrjesht, per shembull gjera te nderlidhura me muziken (Audacity workshop?) stencil workshops etj por kjo eshte wishful thinking. Mendoj qe 1 projeksion ne muaj do ishte mire te kemi vazhdimisht gjithsesi (qofte dhe me 3 njerez)

 3. Si tematike shume te vlefshme, por fatkeqesisht te dyja kane copyright te plote dhe do ishte kontradiktore per ti treguar ne nje ambient ku festohet kopjimi dhe rimiksimi mendoj.

 4. Kemi qenë pak të zënë me @kominoshja dhe nuk kemi arritur të bëjmë një koment rreth aktivitetit, por do e bëjmë shumë shpejt.

  R.S

Continue the discussion at forum.openlabs.cc

1 more reply

Participants