Prezantimi i Preserving Western Balkans

Më datat 15, 16, 17, 18 Tetor, organizohet online ‘Preserving Western Balkans‘ Festival, një event katër ditor me aktivitete të kushtuara platformave Open Source, arkitekturës së neglizhuar, memories arkitektonike kolektive të dy qyteteve, Tiranës e Prishtinës. Festivali do jetë i organizuar në formën e prezantimeve, workshopeve, video të tureve të arkitekturës nëpër këto qytete si dhe intervista. Pjesmarrësit nga të dy vendet do kenë mundësi të informohen mbi arkitekturën e qytetit tjetër dhe të kontribuojnë në platformat :

Platforma është open source për dokumentimin e aseteve të përbashkëta, të harruara e neglizhuara arkitektonike të këtyre qyteteve, që fatkeqsisht po i humbasim dita-ditës. Më shumë mbi programin e ditëvë të festivalit, gjendet këtu: (programi ne wiki)

Për këdo që është i interesuar të jetë pjesë e eventit dhe kontribues në këto platforma të përbashkëta dokumentimi, linku i regjistrimit ndodhet këtu: register.preservingwb.city

——

Ky projekt organizohet nga Open Labs në partneritet me IPKO foundation si dhe mbështetet nga RYCO.

Comments

  1. Sapo kemi filluar ditën e parë të Preserving Western Balkans festival. Dita e parë dhe e dytë i dedikohen godinave arkitekturore me vlerë të Tiranës dhe dy ditët në vijim i dedikohen gidinave të prishtinës Prishtinës. Të ftuar janë ekspertë të fushave të ndryshme. :classical_building:

    Invitation link:

Continue the discussion at forum.openlabs.cc

Participants