• website

  Muaji i LibreOffice në Open Labs

  Mirëseerdhe dhjetor! Muaji i fundit i vitit vjen në Open Labs Hackerspace si muaji i aktiviteteve, i festave dhe i LibreOffice sigurisht! Je i ri në këto anë dhe nuk e di për çfarë bëhet fjalë? LibreOffice është… Më tepër

 • banner-1

  Fedora 25 Release Party

  Fedora 25, versioni më i ri i Fedora, u lançua më datën 22 Nëntor 2016 me risi dhe përmirësime të dukshme. Për të festuar këtë rast, Fedora Albania organizon së bashku me Open Labs Hackerspace një Release Party… Më tepër

 • website-01

  Fedora Meetup #6

  Në vazhdim të takimeve të Fedora Meetup, më 12 nëntor 2016 në orën 16:00 do të takohemi përsëri në ambjentet e Open Labs Hackerspace për aktivitetin e radhës “Fedora Meetup 6”. Qëllimi i këtij aktiviteti është ti informojmë… Më tepër

 • nextcloud-meetup-1

  Nextcloud Meetup #1

  Gjithnjë e me shumë individë po j’u besojnë të dhënat e tyre platformave cloud dhe bashkë me përfitimet që vijnë nga këto shërbime, ngrihen edhe shumë pyetje mbi sigurinë e të dhënave që hostojmë në këto platforma. Një… Më tepër

 • wikipedia_weekend_in_tirana_2015

  Wikipedia Weekend Tirana 2016

  Wikipedia Weekend Tirana 2016, ose pak më në shqip, Fundjava e Wikipedia, është një event që do të organizohet në fundjavën e parë të dhjetorit për herë të tretë në Shqipëri. Ky aktivitet ka si qëllim të sjellë… Më tepër

 • website-new

  Map-a-thon nr.6: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMap

  Në vazhdim të takimeve të mëparshme ( https://openlabs.cc/map-thon-nr-5-permiresojme-te-dhenat-e-openstreetmap/ ) mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të… Më tepër

 • website-01

  Fedora Localization Sprint #7

  Gjatë eventeve të mëparshme është arritur të përkthehet rreth 40% e GUI totale të Fedora-s. Për këtë arsye, organizohet eventi i rradhës Fedora me dy ambasadoret e reja, Ajkuna Mujo dhe Anxhela Hyseni , FLS #7, më datën… Më tepër

 • nextcloudworkshop

  Open Source Hardware Meetup #2 – Nextcloud Box

  Open Source Hardware Meetup (shkurt OSHM) janë takime joformale të komunitetit në hackerspace me fokus pajisje (hardware) me burim të hapur dhe jo vetem. Në takimin e dytë do të flasim rreth Nextcloud Box ndërtuar nga NextCloud, pasardhësi… Më tepër

 • website-01

  Mozilla Tech Speakers Tirana – Training #2

  Mozilla Tech Speakers është një program ku marrin pjesë prezantuesit dhe ligjëruesit më entuziastë (jo detyrimisht me më eksperiencë) brenda komunitetit të Mozilla dhe trajnohen dhe mentorohen duke rritur aftësitë e tyre prezantuese në skenë, si nga ana… Më tepër

 • website-01

  Fedora Meetup #5

  Takohemi përsëri në ambientet e Open Labs Hackerspace për aktivitetin e radhës “Fedora Meetup 5”. Në këtë takim mirëpresim Giannis Konstantinidis, Fedora Mentor nga Greqia që do të mirëpresi Ambasadorët e rinj të Fedora në Shqipëri, Ajkuna Mujo… Më tepër

OSCAL 2016

12717906_807928455985594_9032418020089530546_n

CCOL-01

Si të atributojmë me licensa Creative Commons

Shkruar nga Elio Qoshi, anëtar i Open Labs Kam vënë re që ekziston një mungesë informacioni në lidhje me kulturën e shpërndarjes së materialeve në botën dixhitale. Shoh shumë njerëz që “rezervojnë të gjitha të drejtat” e një… Më tepër

Lexoni më shumë
Website-01

OSCAL’15 në numra: Infografikë

Pas Open Source Conference Albania 2015 shumë nga partnerët, pjesëmarrësit, vullnetarët dhe miq që na ndoqën nga rrjetet sociale donin të dinin me tepër informacion rreth ‘produktit’ aktiviteteve paralele dhe impaktit të mundshëm të OSCAL. Ky ishte dhe… Më tepër

Lexoni më shumë
zgjedhjet lokale 2015

Zgjedhjet bashkiake 2015: Letër e hapur drejt kandidateve

Gjatë muajve të fundit kemi vendosur si komunitet që të fokusohemi dhe në procesin e llogaridhënies nga vendimarrësit tanë rreth teknologjive që përdoren nga shërbyesit civilë (ose ndryshe punonjësit e adminsitratës publike). Pyetjet drejt vendimarrësve dhe kërkimi i… Më tepër

Lexoni më shumë
LibreOffice

LibreOffice: Localization Sprint 2

Të shtunën 13.06.2015 në 16.00 takohemi në Localization Sprint për të zhvilluar komunitetin dhe lokalizimin e suitës LibreOffice, një platformë programesh kompjuterike me burim të lirë dhe të hapur e krijuar nga The Document Foundation me qëllim ofrimin… Më tepër

Lexoni më shumë