Linux Kafe #2

Vetëm disa ditë para OSCAL… Anëtarë të Open Labs dhe jo vetëm takohemi për një kafe/caj/birrë dhe bisedojmë rreth sistemit tonë të preferuar open source: Linux. Çfarë distro përdorim, cilat janë ndryshimet midis Ubuntu dhe Fedora, si mund… Më tepër

OSCAL 2014

Oscal 2014

OSCAL është konferenca e parë vjetore në Shqipëri, e organizuar për të promovuar teknologjitë me burim të hapur, lirinë e programeve me burim të hapur, kulturën dhe dijen e lirë. Konferenca do të përmbajë një seri fjalimesh, prezantimesh… Më tepër

WikiAkademia

Wikiakademia ne Radio Travel

Sot më datë 27.01.2014 ishim të ftuar në Radio Travel ku biseduam për projektet aktuale të komunitetit duke u fokusuar në WikiAkademinë Shqiptare dhe Wikipedia. Vijon materiali në audio dhe disa foto.

Open Source VoIP -Workshop

Teknologjia Voip

Workshop rreth teknologjisë VoIP duke trajturar protokollet SIP ,IAX2, H.323 si dhe duke prezantuar open source software për t’i përdorur në ambjentet shtëpiake, biznesi me vetitë e kërkuara si : Konferenca Audio/Video, Dërgesa Zanore , Integrim me Librin… Më tepër

Mozilla Weekend

MozWeekend 2014 Open Labs

Mozilla Weekend, ose pak më në shqip, Fundjava e Mozilla-s, është një event që do të organizohet në fundjavën e 8-9 shkurtit për herë të parë në Shqipëri. Eventi do të organizohet nga Komuniteti i Mozilla Albania dhe… Më tepër

Open Source Tools for your Art: Create your Website

Are you an artist that is searcinh for new ways to promote your work through the internet? If the answer is ‘yes’, than don’t miss the ‘create your website’ workshop and learn the basics of getting exposed to… Më tepër

Raspberry Pi workshop ne Open Labs #0

Rassberri Pi

Në Open Labs prezantojmë Raspbery Pi workshop-in #0. Ky event është për persona që nuk kanë dije të mëparshme me Raspberry Pi. Raspberry PI është kompjuter me madhësi sa një kartë krediti, i krijuar në Mbretërinë e Bashkuar… Më tepër

LibreOffice Calc workshop dhe takim i grupit te perkthimit

LibreOffice ne Open Labs

Pas interesit të ngjallur nga workshopet e Writer dhe Impress si dhe të takimit të parë të grupit të përkthyesve të platformës LibreOffice në ambientet e Open Labs vijon akoma një event ku jeni të ftuar të: –… Më tepër

LibreOffice: takim i grupit te perkthimit

LibreOffice ne Open Labs

Pas LibreOffice Workshop #0 dhe #1, vijon takimi i parë i të interesuarve për përkthim të platformës LibreOffice në shqip. Do bisedojmë në detaje për: – metodologjinë e përkthimit – organizimin e grupit përkthyes të platformës – hapat… Më tepër

Mozilla Summit: sharing the experience

Mozilla Summit ne Brusel

Disa nga anëtarët e komunitetit shqipfoles së Mozilla prezantojnë eksperiencën e tyre në samitin e Mozilla Foundation në Bruksel. Nesër (e Mërkurë) @ 19.00, anetaret e komunitetit Mozilla Albania shpërndajnë me të gjithë të pranishmit eksperiencën e tyre… Më tepër