OSCAL 2015

OSCAL is the first annual international conference in Albania organized to promote software freedom, open source software, free culture and open knowledge. After the first edition, get ready for more ‘OS’ in ‘CAL’ at the second edition. OSCAL… Më tepër

Mozilla Weekend

Je gati për edicionin e dytë të Mozilla Weekend në Tiranë? Workshops, prezantime, teknologji open source dhe web i hapur në një fundjavë që nuk duhet humbur nga të gjithë apasionantët e teknologjive me burim të hapur dhe… Më tepër

Kalendar me foto nga Wiki Loves Monuments

Në këtë fillim viti sigurisht që të gjithë kërkojmë të gjejmë një kalendar interesant për të shoqëruar muajt e 2015-s. Për këtë ka menduar një i apasionuar pas fotove dhe Wikipedias. Sebastian Wallroth ka krijuar kalendar muri me… Më tepër

LPI në Universitetin Aleksandër Moisiu

Takim i komunitetit Open Labs dhe grupit të punës Linux Professional Institute Albania me studentët e Universistetit të Durrësit Aleksandër Moisiu. Takimi do të fillojë me prezantimin e komunitetit Open Labs, ideologjinë free libre open source, projektet e… Më tepër

Wiki Loves Monuments

Wiki loves monuments albania

Kosova dhe Shqipërinë këtë vit janë pjesë e garës ndërkombëtare te organizuar nga Wikipedia: Wiki Loves Monuments. Wiki Loves Monuments është një konkurs ndërkombëtar fotografish të monumenteve kulturore, i organizuar nga Wikimedia këtë shtator. Organizatorët — FLOSSK në… Më tepër

Linux Kafe #3

Linux Kafe Albania

Takimi i radhës i komunitetit promovues i sistemit operativ Open Source Linux. Ubuntu, Fedora, Linux Mint dhe jo vetëm janë vetëm disa nga versionet për të cilat do bisedojmë gjatë takimit. Gjithashtu do vendosen hapat e ardhshme për planin… Më tepër

Arduino Workshop #3

Një nga takimet e fundit dhe tepër argetues që komuniteti Open Labs organizoi para pushimeve të verës ishte Arduino Workshop #3. Në takim u diskutua rreth Ligjit te Ohmit, si ndikon Rryma , Tensioni dhe Resistenca në një skemë… Më tepër

Mësoni cdo gjë rreth Learnable.com

Learnable

Learnable është një platformë kursesh online që synon t’ju sjelli më pranë mësimet rreth teknologjive të web-it, mobile dhe dizajnit, nëpërmjet video tutorialeve të punuar më shumë kujdes. Në takim do bëjmë një prezantim të shkurtër, si dhe disa… Më tepër

LPI

Tashmë edhe Shqipëria është bërë pjesë e rrjetit të çertifikimeve Linux, nëpërmjet LPI Albania. LPI Albania është pjesë e komunitetit Open Labs dhe sub-affiliate zyrtar për territorin e Shqipërisë, duke shndërruar këtë komunitet në të vetmin që ka… Më tepër

Linux Kafe #2

Vetëm disa ditë para OSCAL… Anëtarë të Open Labs dhe jo vetëm takohemi për një kafe/caj/birrë dhe bisedojmë rreth sistemit tonë të preferuar open source: Linux. Çfarë distro përdorim, cilat janë ndryshimet midis Ubuntu dhe Fedora, si mund… Më tepër