PHP Albania User Group meetup 1

Më 30 shtator 2015 në 18.00 PHP-stat shqiptarë organizojnë takimin e dytë të komunitetit të tyre: PHP Albania user group. Aleksander Koko do na japë një hyrje në Laravel – Frameworku më popullor i PHP për momentin, ndërsa… Më tepër

LPI në Universitetin Aleksandër Moisiu

Takim i komunitetit Open Labs dhe grupit të punës Linux Professional Institute Albania me studentët e Universistetit të Durrësit Aleksandër Moisiu. Takimi do të fillojë me prezantimin e komunitetit Open Labs, ideologjinë free libre open source, projektet e… Më tepër

Linux Kafe #3

Linux Kafe Albania

Takimi i radhës i komunitetit promovues i sistemit operativ Open Source Linux. Ubuntu, Fedora, Linux Mint dhe jo vetëm janë vetëm disa nga versionet për të cilat do bisedojmë gjatë takimit. Gjithashtu do vendosen hapat e ardhshme për planin… Më tepër

Arduino Workshop #3

Një nga takimet e fundit dhe tepër argetues që komuniteti Open Labs organizoi para pushimeve të verës ishte Arduino Workshop #3. Në takim u diskutua rreth Ligjit te Ohmit, si ndikon Rryma , Tensioni dhe Resistenca në një skemë… Më tepër

Mësoni cdo gjë rreth Learnable.com

Learnable

Learnable është një platformë kursesh online që synon t’ju sjelli më pranë mësimet rreth teknologjive të web-it, mobile dhe dizajnit, nëpërmjet video tutorialeve të punuar më shumë kujdes. Në takim do bëjmë një prezantim të shkurtër, si dhe disa… Më tepër

LibreOffice workshop #0

Libreoffice workshop

LibreOffice is a free and open source office suite, developed by The Document Foundation. It was forked from OpenOffice.org in 2010. The LibreOffice suite comprises programs to do word processing, spreadsheets, slideshows, diagrams, maintain databases, and compose math… Më tepër

Wikipedia Workshop #0 – Introduction

Wikipedia Workshop #0 - Introduction

During the past years, Wikipedia has proven that collaborating with communities and individuals all around the world to create a common platform where knowledge is shared, can be very effective. Being the most visited website without advertisements, Wikipedia… Më tepër

Instructables Electronics Build Night with Jameco

Instructables Electronics Build Night with Jameco

Instructables is sponsoring this monthly build nights at makerspaces and hackerspaces around the world. Open Labs is part of this globall initiative by participating Wednesday August 28th at 19.00. Join us and we will provide you all the… Më tepër

HTML Workshop part 1

Html workshop

Learn to create basic websites in HTML using HTML tags including HTML5 ones. Join us for this free and open to the public workshop hosted by Ndriçim Strazimiri. What: HTML basics workshop When: Saturday, August 3rd 2013 @… Më tepër

Open-Steps.org Workshop at Open Labs

Starting in July 2013 and for one year, Alex and Margo will travel through South-East Europe, Turkey, India, South-East Asia, Japan and South-America. They are going to take advantage of this opportunity and meet people, collectives and organisations… Më tepër