Fedora Localization Sprint #10

Pas përfundimit të javës së dedikuar përkthimeve për versionin e ardhshëm të Fedora, atë 26, komuniteti rimblidhet (fizikisht dhe online) për të vazhduar përkthimin e paketave të cilat nuk arritën të përfundonin brenda periudhës 1 javore që lamë… Më tepër

Document Freedom Day

Document  Freedom Day  është dita ndërkombëtare e standarteve të hapura. Kjo ditë  është rreth kontrollit  të çdo të dhëne dixhitale duke përfshirë  edhe email-et, muzikën e regjistruar apo statistikat. Ky  event ka si qëllim kryesor  mbledhjen e njerëzve… Më tepër

Fedora Virtual Localization Sprint #9

Pas një muaji të gjatë dhe të mbushur me evente të mëdha, si 48 HR Open Source Hackathon dhe Linux Weekend, komuniteti i Fedora Albania rikthehet me një javë virtuale e cila përkon me vFAD 26 (virtual Fedora Activity… Më tepër

CEE spring 2017

Wikimedia CEE Spring 2017 është një ngjarje e organizuar nga Wikipedianët nga rajoni i Evropës Qendrore dhe Lindore me qëllim për të mbështetur krijimin e artikujve në lidhje me çdo vend Wikipedia në rajon. Në kohët bashkëkohore rajoni i… Më tepër

48H Free Open Source Hackathon Tirana

Këtë fundjavë të ftojmë në hackathonin e parë që do të zgjasë 48 orë pa pushim, duke ju dhënë të rinjve mundësinë të zhvillojnë idetë e tyre në kuadër të UN Sustainable Development Goals. Pjesëmarrësit do të punojnë… Më tepër

OpenStreetMap Hyrje në JOSM

Në vazhdim të takimeve të mëparshme për OpenStreetMap, mblidhemi sërish, këtë here për të mësuar më shumë për JOSM (Java OpenStreetMap Editor) dhe benefitet e perdorimit të saj. Te gjithë janë të mirëpritur. Aktiviteti në FB:(https://www.facebook.com/events/291174934632506/ ) ===… Më tepër

OpenStreetMap Mapathon #9

Në vazhdim të takimeve të mëparshme, mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të mirëpritur. Mos… Më tepër

Linux Weekend 2017

Ti nuk e di çfarë është Linux Weekend? Eventi “Must go” për të gjithë të apasionuarit e Linux! Shënojini në kalendar datat 25 & 26 të muajit Mars 2017, sepse do të lind Linux Weekend, një konferencë e… Më tepër

Fedora Localization Sprint #8

Pas një viti të lodhshëm dhe tepër produktiv, komuniteti i Fedora Albania e nis vitin 2017 me eventin e parë të komunitetit në ambientet e Open Labs Hackerspace. Për komunitetin tonë është shumë e rëndësishme që Fedora të… Më tepër

OpenStreetMap Mapathon #8

Në vazhdim të takimeve të mëparshme, mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të mirëpritur. Mos… Më tepër