Përgjimet dhe privatësia në internet: privacytools.io

Open Labs Hackerspace ju fton të merrni pjesë në një punëtori për mbrojtjen nga përgjimet online përmes përdorimit të veglave dhe metodave të posaçme. Prezantimi ka në fokus të vetëdijesojë dhe japë udhëzime praktike për pjesëtarët e shoqërisë… Më tepër

Wikidata: Si të redaktojmë

Wikidata është një bazë e njohurive të lira dhe të hapura që mund të lexohet dhe redaktohet nga njerëzit dhe makinat(botet). Wikidata vepron si magazine qendrore e ruatjes, për të dhënat e strukturuara të projekteve të saj simotra… Më tepër

Nextcloud 11 Release Party

Nextcloud 11 është versioni më i fundit i kësaj platforme i cili vendos standarte të reja për sigurinë e të dhënave tuaja. Për të parë më nga afër përmirësimet e këtij versioni dhe mjetet e reja që ofron… Më tepër

Open Source Design Workshop #1

Për të qenë një dizajner i mirë do ju duhet patjetër Adobe Photoshop dhe Illustrator, apo jo? Mund të jetë dhe ndryshe: në workshopin e rradhës do mësojmë rreth Open Source Design, të punuarit me filozofinë “open source”… Më tepër

OpenStreetMap Mapathon #7

Në vazhdim të takimeve të mëparshme, mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të mirëpritur. Mos… Më tepër

Fedora Loves Python Workshop #1

Një nga projektet që po punohet shumë kohët e fundit në komunitetin e Fedora-s është “Fedora Loves Python“, pasi Python është një nga gjuhët më të përdorura për infrastrukturën e rrjetit. Në komunitetin tonë, me qëllim mbështetjen e… Më tepër

Nextcloud l10n #1

Nextcloud – një shtëpi e sigurtë për të dhënat e tua, alternativa open source për sinkronizimin dhe shpërndarjen e të dhënave, me fokus te siguria dhe privatësia juaj!   Pas takimit të parë informues rreth kësaj platforme, do… Më tepër

Muaji i LibreOffice në Open Labs

Mirëseerdhe dhjetor! Muaji i fundit i vitit vjen në Open Labs Hackerspace si muaji i aktiviteteve, i festave dhe i LibreOffice sigurisht! Je i ri në këto anë dhe nuk e di për çfarë bëhet fjalë? LibreOffice është… Më tepër

WikiProjekti: Gratë

Gjatë ditës së diel, pranë ambienteve të Open Labs u zhvillua editathoni i pare i WikiProjektit: Gratë. Ky Wikiprojekt kërkon të krijojë një mjedis të përshtatshëm për pjesëmarrjen e grave në hapësirën e Wikipedias apo projekteve të tjera… Më tepër

Fedora 25 Release Party

Fedora 25, versioni më i ri i Fedora, u lançua më datën 22 Nëntor 2016 me risi dhe përmirësime të dukshme. Për të festuar këtë rast, Fedora Albania organizon së bashku me Open Labs Hackerspace një Release Party… Më tepër