Fedora Localization Sprint #7

Gjatë eventeve të mëparshme është arritur të përkthehet rreth 40% e GUI totale të Fedora-s. Për këtë arsye, organizohet eventi i rradhës Fedora me dy ambasadoret e reja, Ajkuna Mujo dhe Anxhela Hyseni , FLS #7, më datën… Më tepër

Open Source Hardware Meetup #2 – Nextcloud Box

Open Source Hardware Meetup (shkurt OSHM) janë takime joformale të komunitetit në hackerspace me fokus pajisje (hardware) me burim të hapur dhe jo vetem. Në takimin e dytë do të flasim rreth Nextcloud Box ndërtuar nga NextCloud, pasardhësi… Më tepër

Mozilla Tech Speakers Tirana – Training #2

Mozilla Tech Speakers është një program ku marrin pjesë prezantuesit dhe ligjëruesit më entuziastë (jo detyrimisht me më eksperiencë) brenda komunitetit të Mozilla dhe trajnohen dhe mentorohen duke rritur aftësitë e tyre prezantuese në skenë, si nga ana… Më tepër

Fedora Meetup #5

Takohemi përsëri në ambientet e Open Labs Hackerspace për aktivitetin e radhës “Fedora Meetup 5”. Në këtë takim mirëpresim Giannis Konstantinidis, Fedora Mentor nga Greqia që do të mirëpresi Ambasadorët e rinj të Fedora në Shqipëri, Ajkuna Mujo… Më tepër

Dita e Ada Lovelace

Dita Ada Lovelace është një festë ndërkombëtare e arritjeve të grave në shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë. Qëllimi i festimit të kësaj dite është krijimi i imazhit të femrës së suksesshme si një model frymëzues nga femrat në… Më tepër

Nextcloud Workshop #1

Në Open Labs hackerspace kemi të ftuar Jan Borchardt, i cili do flasë mbi platformën cloud me burim të hapur Nextcloud. Je i ftuar për të mësuar akoma më tepër rreth sigurisë së të dhënave nëpërmjet platformave cloud… Më tepër

phpList Hack Sprint

phpList është një software Open Source për dërgimin e email newsletters, fushatave marketing dhe njoftimeve i cili përdoret nëpërmjet një shfletuesi dhe mund të instalohet në serverin tuaj. Pas sprintit të parë shumë të suksesshëm ku falë punës… Më tepër

Map-a-thon nr.5: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMap

OpenStreetMap Albania map-a-thon

Në vazhdim të takimeve të mëparshme ( https://openlabs.cc/openstreetmap-mapathon-4/ ) mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap me fokus njësinë administrative të Tiranës. Gjithashtu organizohemi për prezencën e komunitetit tonë në… Më tepër

Rezultatet e Wiki Loves Earth 2016

Wiki Loves Earth është një konkurs ndërkombëtar fotografik rreth zonave të mbrojtura natyrore. Këtë vit, për herë të parë, këtij konkursi i është bashkuar edhe Shqipëria. Gara ka qenë e hapur nga 1 deri më 31 qershor. Qëllimi… Më tepër

Wiki Loves Monuments 2016

Në shtator dhe tetor mbahet gara e fotografisë Wiki Loves Monuments Shqipëri Edhe këtë vit, për të tretën herë me radhë, do të mbahet gara e fotografisë Wiki Loves Monuments në Shqipëri nga 15 shtator – 15 tetor 2016… Më tepër