phpList Hack Sprint

phpList është një software Open Source për dërgimin e email newsletters, fushatave marketing dhe njoftimeve i cili përdoret nëpërmjet një shfletuesi dhe mund të instalohet në serverin tuaj. Pas sprintit të parë shumë të suksesshëm ku falë punës… Më tepër

Map-a-thon nr.5: Përmirësojmë të dhënat e OpenStreetMap

OpenStreetMap Albania map-a-thon

Në vazhdim të takimeve të mëparshme ( https://openlabs.cc/openstreetmap-mapathon-4/ ) mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap me fokus njësinë administrative të Tiranës. Gjithashtu organizohemi për prezencën e komunitetit tonë në… Më tepër

Rezultatet e Wiki Loves Earth 2016

Wiki Loves Earth është një konkurs ndërkombëtar fotografik rreth zonave të mbrojtura natyrore. Këtë vit, për herë të parë, këtij konkursi i është bashkuar edhe Shqipëria. Gara ka qenë e hapur nga 1 deri më 31 qershor. Qëllimi… Më tepër

Wiki Loves Monuments 2016

Në shtator dhe tetor mbahet gara e fotografisë Wiki Loves Monuments Shqipëri Edhe këtë vit, për të tretën herë me radhë, do të mbahet gara e fotografisë Wiki Loves Monuments në Shqipëri nga 15 shtator – 15 tetor 2016… Më tepër

Fedora Meetup #4

Në vazhdim të tre takimeve të mëparshme të suksesshme të Fedora Meetup, do të takohemi përsëri pas pushimeve të verës të mërkurën më 21 Shtator në ambjentet e Open Labs Hackerspace për aktivitetin e radhës “Fedora Meetup 4”. Ju ftojmë… Më tepër

Zgjedhjet e Bordit 2016

Zgjedhjet e bordit në komunitetin e Open Labs i lejon të gjithë anëtarëve të kandidojnë për 1 nga 5 vende në bordin e organizatës. Kandidatët do të jenë pranishëm gjatë takimit, i cili do të jetë i hapur… Më tepër

FOSScamp Balkans 2016

FOSScamp, ose ndryshe Free Open Source Software Camp, është takimi i promovuesve të kulturës free open source në rajonin e ballkanit. Kombinimi perfekt i pushimeve, takimit të miqve të vjetër dhe krijimi i miqësive të reja, por më… Më tepër

Wiki Loves Maps 2016

Projekti Wiki Loves Maps (Albania) ka si qëllim përmirësimin e informacionit të gjeolokacionit të artikujve në SQ Wikipedia dhe të gjeoinformacionit në artikuj rreth Shqipërisë në Wikipedia në gjuhë të tjera. Gjatë takimit do prezantohen të gjitha detajet… Më tepër

Fedora Women Day

Fedora Women Day është një ditë feste, me anë të së cilës synohet të rritet ndërgjegjësimi për rolin e kontribueseve femra në Projektin Fedora dhe në komunitetet open source në përgjithësi. Ne, komuniteti i Open Labs Hackerspace, do… Më tepër

Fedora Localization Sprint #6

Lançimi i Fedora 24 na shtyn të punojmë më shumë për përkthimin e plotë të kësaj platforme në gjuhën shqipe. Gjatë eventeve të mëparshme është arritur të përkthehet rreth 32% e GUI totale të Fedora-s. Meqenëse Fedora përdor… Më tepër