LibreOffice Localization Sprint #8

LibreOffice: Localization Sprint ne Open Labs

Takohemi sërisht , në takimin e 8-të të grupit të punës në hackerspace për të përkthyer sa më shumë nga platforma me burim të hapur LibreOffice. LibreOffice është një paketë programesh kompjuterike me kod burimi të lirë dhe… Më tepër

Fedora 24 Release Party

Fedora 24, versioni më i ri i Fedora, u lancua më datën 21 Qershor 2016 me risi dhe përmirësime të dukshme. Për të festuar këtë rast, Fedora Albania organizon së bashku me Open Labs Hackerspace një Release Party… Më tepër

MozCafé Tirana #5

Mozilla Caffe

Këtë të shtunë, komuniteti Mozilla Albania organizoi për herë të katërt në Open Labs Hackerspace takimin MozCafé Tirana. Ky ishte takimi i parë për 2016ën ku ndër të tjerat u fokusuam në: – vendimmarrjen për aktivitetet kryesore të… Më tepër

Wikimania Esino Lario 2016

Wikimania,  është konferenca më e madhe vjetore rreth Wikipedia-s dhe projektet të tjera të Fondacionit Wikimedia. Qindra redaktorë vullnetarë mblidhen  së bashku, këtë vit në Esino Lario, për të mësuar dhe diskutuar rreth projekteve, metodave dhe çështjeve rreth këtyre projekteve…. Më tepër

SuperTuxKart – Prezantim & Kampionat

SuperTuxKart është një lojë garash 3D falas dhe e hapur, me prioritet argëtimin sesa realitetin. Mund të luhet deri më 4 veta në një kompjutër, duke garuar kundër njëri tjetrit, ose thjesht duke mundur kompjutërin. Një opsion i… Më tepër

LibreOffice Localization Sprint #7

LibreOffice: Localization Sprint ne Open Labs

Maji, muaji i LibreOffice, është në fundin e tij duke krijuar kështu mundësinë më të mirë për të na mbledhur të gjithë së bashku në takimin e radhës. Takimi përfshin përkthimin dhe promovimin e LibreOffice me artikuj në… Më tepër

phpList Localization Sprint #1

phpList  është një  software Open Source  për dergimin e email newsletters,  fushatave marketing dhe njoftimeve  i cili  përdoret nëpërmjet një  web browser dhe mund të instalohet në serverin tuaj.  phpList është Open Source që do të thotë që… Më tepër

Fedora Localization Sprint #5

Përkthimi i Fedorës në gjuhën Shqipe ka ecur mjaft mirë javët e fundit. Gjatë dy eventeve të mëparshme është arritur të përkthehet 100% f24-branch (anaconda) dhe master (anaconda), gati 15 mijë fjalë dhe rreth 2 mijë mesazhe. Këtë… Më tepër

Pidora Workshop – Fedora & Raspberry Pi

Ejani në Open Labs Hackerspace ku do të flasim rreth Pidora, sistemi i operimit Fedora në bordet Raspberry Pi, specifikisht në modelin e parë. Pidora është sistemi operativ Fedora i përshtatur për modelet 1, 2, 3, variantet A… Më tepër

Fedora Localization Sprint #4

Duke parë rritjen e shpejtë të teknologjisë në ditët e sotme, gjuha është bërë një ndër mjetet më të rëndësishme të komunikimit global, ku anglishtja është një nga gjuhët më të përhapura. Promovimi i programeve open source dhe… Më tepër