MozCafé Tirana #4

Mozilla Caffe

Këtë të shtunë, komuniteti Mozilla Albania organizoi për herë të katërt në Open Labs Hackerspace takimin MozCafé Tirana. Ky ishte takimi i parë për 2016ën ku ndër të tjerat u fokusuam në: – vendimarrjen për aktivitetet kryesore të… Më tepër

OpenStreetMap: Mapathon #2

OpenStreetMap mapathon 3 Open Labs hackerspace

Në mapathon-in e rradhës të grupit të punës OpenStreetMap në Open Labs Hackerspace u fokusuam në plotësimin e hartës ndërvepruese në rrugën e durrësit. Kur: e shtunë 6.02.2016 @ 16.00. Lokacioni i Open Labs Hackerspace në hartë: openlabs.cc/kontakt… Më tepër

Aktivizohet përkthimi nga makina për artikujt e Wikipedia-s edhe në gjuhën shqipe

Përderisa Wikipedia shkruhet dhe lexohet në 291 gjuhë anekënd botës, dhjetë gjuhët e para kanë gjysmën e numrit të artikujve të përgjithshëm. Për ta adresuar problemin e mungesës së përmbajtjes në gjuhët më të vogla duke lehtësuar përkthimin… Më tepër

Fedora Localization Sprint #2

Pas një localization sprint mjaft inkurajues nga Linux-axhinjtë, më 23 janar 2016 ora 16:00, në ambjentet e Open Labs hackerspace ju ftojmë të na bashkoheni sërish në një takim informal të gjithëve ju që jeni të interesuar për… Më tepër

15 vjet Wikipedia – Editathon

Festojmë 15 vjetorin e Wikipedias në stilin shqiptar. Dhurata e Open Labs dhe wikipedianëve do të jetë një Editathon, ku do të editohen/krijohen artikuj mbi historinë e popullit shqiptar, pasuritë arkeologjike dhe Ilirët. Ftojmë të gjithë entuziastët e… Më tepër

Linux Meetup – Njohje me sistemet operative

Në vazhdim të takimeve të suksesshme të komunitetit Fedora dhe Linux-axhinjve, do të vazhdojmë për këtë vit të enjten, më 07.01.2016 ora 18:30 në ambjentet e Open Labs Hackerspace me një prezantim nga Erion Çano për të diskutuar… Më tepër

sudo update 2016 – Festa e Fundvitit

Haktivistët e komunitetit takohen në një festë të thjeshtë dhe pa formalitete jo vetëm për të uruar njëri tjetrin dhe për të zbukuruar ambientin por dhe për të kujtuar sukseset e vitit 2015 si konferenca OSCAL, MozWeekend, Wikipedia… Më tepër

Fedora Meetup #3

Në vazhdim të dy takimeve të suksesshme të Fedora Meetup gjatë këtij viti, do të takohemi përsëri të shtunën më 19 Dhjetor në ambjentet e Open Labs Hackerspace për aktivitetin e radhës “Fedora Meetup 3”. Ju ftojmë ti… Më tepër

Botacademy në Stockholm

Fundjavën e fundit të nëntorit Wikimedia Sverige(Suedi) organizoi BotAcademy 2015 në Stockholm.  Wikipedianëve aktive me njohuri në programim ju dha mundësia që për dy ditë me rradhe, në një trajnim intensiv të mësonin rreth mjeteve të ndryshme që… Më tepër

LibreOffice Localization Sprint #6

LibreOffice Localization Sprint u organizua për herë të gjashtë të enjten më datë 26 nëntor, si gjithmonë në Open Labs hackerspace. Ajo që ia vlen të përmendet këtë herë, në ndryshim nga eventet e kaluar është rritja e… Më tepër