Fedora Meetup #4

Në vazhdim të tre takimeve të mëparshme të suksesshme të Fedora Meetup, do të takohemi përsëri pas pushimeve të verës të mërkurën më 21 Shtator në ambjentet e Open Labs Hackerspace për aktivitetin e radhës “Fedora Meetup 4”. Ju ftojmë… Më tepër

Zgjedhjet e Bordit 2016

Zgjedhjet e bordit në komunitetin e Open Labs i lejon të gjithë anëtarëve të kandidojnë për 1 nga 5 vende në bordin e organizatës. Kandidatët do të jenë pranishëm gjatë takimit, i cili do të jetë i hapur… Më tepër

FOSScamp Balkans 2016

FOSScamp, ose ndryshe Free Open Source Software Camp, është takimi i promovuesve të kulturës free open source në rajonin e ballkanit. Kombinimi perfekt i pushimeve, takimit të miqve të vjetër dhe krijimi i miqësive të reja, por më… Më tepër

Wiki Loves Maps 2016

Projekti Wiki Loves Maps (Albania) ka si qëllim përmirësimin e informacionit të gjeolokacionit të artikujve në SQ Wikipedia dhe të gjeoinformacionit në artikuj rreth Shqipërisë në Wikipedia në gjuhë të tjera. Gjatë takimit do prezantohen të gjitha detajet… Më tepër

Fedora Women Day

Fedora Women Day është një ditë feste, me anë të së cilës synohet të rritet ndërgjegjësimi për rolin e kontribueseve femra në Projektin Fedora dhe në komunitetet open source në përgjithësi. Ne, komuniteti i Open Labs Hackerspace, do… Më tepër

Fedora Localization Sprint #6

Lançimi i Fedora 24 na shtyn të punojmë më shumë për përkthimin e plotë të kësaj platforme në gjuhën shqipe. Gjatë eventeve të mëparshme është arritur të përkthehet rreth 32% e GUI totale të Fedora-s. Meqenëse Fedora përdor… Më tepër

LibreOffice Localization Sprint #8

LibreOffice: Localization Sprint ne Open Labs

Takohemi sërisht , në takimin e 8-të të grupit të punës në hackerspace për të përkthyer sa më shumë nga platforma me burim të hapur LibreOffice. LibreOffice është një paketë programesh kompjuterike me kod burimi të lirë dhe… Më tepër

Fedora 24 Release Party

Fedora 24, versioni më i ri i Fedora, u lancua më datën 21 Qershor 2016 me risi dhe përmirësime të dukshme. Për të festuar këtë rast, Fedora Albania organizon së bashku me Open Labs Hackerspace një Release Party… Më tepër

MozCafé Tirana #5

Mozilla Caffe

Këtë të shtunë, komuniteti Mozilla Albania organizoi për herë të katërt në Open Labs Hackerspace takimin MozCafé Tirana. Ky ishte takimi i parë për 2016ën ku ndër të tjerat u fokusuam në: – vendimmarrjen për aktivitetet kryesore të… Më tepër

SuperTuxKart – Prezantim & Kampionat

SuperTuxKart është një lojë garash 3D falas dhe e hapur, me prioritet argëtimin sesa realitetin. Mund të luhet deri më 4 veta në një kompjutër, duke garuar kundër njëri tjetrit, ose thjesht duke mundur kompjutërin. Një opsion i… Më tepër