LibreOffice Localization Sprint #7

LibreOffice: Localization Sprint ne Open Labs

Maji, muaji i LibreOffice, është në fundin e tij duke krijuar kështu mundësinë më të mirë për të na mbledhur të gjithë së bashku në takimin e radhës. Takimi përfshin përkthimin dhe promovimin e LibreOffice me artikuj në… Më tepër

phpList Localization Sprint #1

phpList  është një  software Open Source  për dergimin e email newsletters,  fushatave marketing dhe njoftimeve  i cili  përdoret nëpërmjet një  web browser dhe mund të instalohet në serverin tuaj.  phpList është Open Source që do të thotë që… Më tepër

Fedora Localization Sprint #5

Përkthimi i Fedorës në gjuhën Shqipe ka ecur mjaft mirë javët e fundit. Gjatë dy eventeve të mëparshme është arritur të përkthehet 100% f24-branch (anaconda) dhe master (anaconda), gati 15 mijë fjalë dhe rreth 2 mijë mesazhe. Këtë… Më tepër

Fedora Localization Sprint #4

Duke parë rritjen e shpejtë të teknologjisë në ditët e sotme, gjuha është bërë një ndër mjetet më të rëndësishme të komunikimit global, ku anglishtja është një nga gjuhët më të përhapura. Promovimi i programeve open source dhe… Më tepër

OpenStreetMap: Mapathon #4

Takimi i katërt i grupit të punës OpenStreetMap Albania ku do mbidhemi për të edituar hartën open source OSM me fokus njësinë administratore të Tiranës. Takimi do zhvillohet në ambientet e Open Labs hackerspace dhe të gjithë janë… Më tepër

Fedora Localization Sprint #3

Ndër 6 miliardë njerëz në botë, vetëm 339 milion kanë anglishten si gjuhën e tyre të parë. Rëndësia e kësaj gjuhe në biznesin global ka rritur numrin e anglisht folësve, por këta njerëz e përdorin atë si gjuhë… Më tepër

OpenStreetMap: Mapathon #3

OpenStreetMap mapathon 3 Open Labs hackerspace

Takimi i tretë i grupit të punës OpenStreetMap Albania ku do mbidhemi për të edituar hartën open source OSM me fokus njësinë administratore të Tiranës. Takimi do zhvillohet në ambientet e Open Labs hackerspace dhe të gjithë janë… Më tepër

Creative Commons: Demokratizimi i krijimtarisë

Creative Commons Open Labs Albania

Krijimtaria e çdo autori është e mbrojtur me ligje të vecanta në shumë shtete të botës. Këto ligje bëjnë të mundur që të drejtat e autorit të respektohen dhe autori të marri të gjitha përfitmet që derivojnë prej… Më tepër

Document Freedom Day 2016

Document Freedom Day (#DFD2016) është një fushatë ndërkombëtare që synon liberalizimin e dokumentave nëpërmjet aktiviteteve të çdo përmase anëmbanë botës me 30 Mars 2016. Open Labs dhe këtë vit merr pjesë në aktivitetet duke organizuar një event DFD… Më tepër

Linux Meetup 2: Teknikat dhe Teknologjitë e Virtualizimit

Në vazhdim të takimeve të komunitetit Fedora dhe entuziastëve të Linux, do të mblidhemi të mërkurën , më 30.03.2016 ora 18:00 në ambjentet e Open Labs Hackerspace për të diskutuar mbi teknikat dhe teknologjitë e virtualizimit. Gjithashtu Erion… Më tepër