EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU

Edituesi Emacs

Emacs është një editor i fuqishëm që përdoret nga programuesit.
Është mjaft fleksibël dhe mund të përshtatet me lehtësi për situata nga më të ndryshmet.
Një nga përdorimet interesante të Emacs është edhe shkrimi i artikujve dhe blogjeve.

Në këtë seminar do të mësojmë praktikisht se si ta përdorim Emacs-in për të shkruar me lehtësi blogje ose artikuj.
Mos harroni te merrni laptopin me vete.

Programi i seminarit:
– Instalimi i Emacs-it
– Çfarë është org-mode e Emacs-it.
– Si të shkruajmë dokumente në org-mode të Emacs-it.
– Konvertimi i dokumentit në HTML (me një CSS të përshtatshme).
– Hedhja e dokumentit në një blog
– Importimi i dokumentit HTML në LibreOffice.

 

Kur: 28 Shtator 2013. Ora 15:00

Ku:  Open Labs – Rruga Brigada VIII, Nr.7, 1000 Tirana, Albania

 

Update

Foto nga eventi

EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU EMACS workshop dhe 30 vjetori i projektit GNU

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email nuk do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme shënohen me *