Nextcloud Meetup #1

Gjithnjë e me shumë individë po j’u besojnë të dhënat e tyre platformave cloud dhe bashkë me përfitimet që vijnë nga këto shërbime, ngrihen edhe shumë pyetje mbi sigurinë e të dhënave që hostojmë në këto platforma. Një… Më tepër

Wikipedia Weekend Tirana 2016

Wikipedia Weekend Tirana 2016, ose pak më në shqip, Fundjava e Wikipedia, është një event që do të organizohet në fundjavën e parë të dhjetorit për herë të tretë në Shqipëri. Ky aktivitet ka si qëllim të sjellë… Më tepër

OpenStreetMap Mapathon #6

Në vazhdim të takimeve të mëparshme mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të mirëpritur. Mos… Më tepër

Fedora Localization Sprint #7

Gjatë eventeve të mëparshme është arritur të përkthehet rreth 40% e GUI totale të Fedora-s. Për këtë arsye, organizohet eventi i rradhës Fedora me dy ambasadoret e reja, Ajkuna Mujo dhe Anxhela Hyseni , FLS #7, më datën… Më tepër

Wiki Loves Monuments 2016

Në shtator dhe tetor mbahet gara e fotografisë Wiki Loves Monuments Shqipëri Edhe këtë vit, për të tretën herë me radhë, do të mbahet gara e fotografisë Wiki Loves Monuments në Shqipëri nga 15 shtator – 15 tetor 2016… Më tepër

LibreOffice Localization Sprint #8

LibreOffice: Localization Sprint ne Open Labs

Takohemi sërisht , në takimin e 8-të të grupit të punës në hackerspace për të përkthyer sa më shumë nga platforma me burim të hapur LibreOffice. LibreOffice është një paketë programesh kompjuterike me kod burimi të lirë dhe… Më tepër

Wikimania Esino Lario 2016

Wikimania,  është konferenca më e madhe vjetore rreth Wikipedia-s dhe projektet të tjera të Fondacionit Wikimedia. Qindra redaktorë vullnetarë mblidhen  së bashku, këtë vit në Esino Lario, për të mësuar dhe diskutuar rreth projekteve, metodave dhe çështjeve rreth këtyre projekteve…. Më tepër

OSCAL’16 – Open Source Conference Albania 2016

Data: 14 – 15 Maj, Tiranë Organizon: Open Labs Hackerspace Website: http://oscal.openlabs.cc/ OSCAL (Open Source Conference Albania) është konferencë ndërkombëtare e fokusuar në teknologjitë me burim të hapur, programet e lira dhe me burim të hapur, kulturën e… Më tepër

Fedora Localization Sprint #1

Fedora Localization Sprint është takimi informal i komunitetit Open Labs për të përkthyer në shqip përmes platformës Zanata, përmirësuar artikullin në Wikipedia për Fedora-n dhe wikin e Fedora-s. Ky event do të zhvillohet ditën e shtunë, më 31… Më tepër

LibreOffice Localization Sprint #5

Këtë të shtunë vjen sërish LibreOffice Localization Sprint. Duke dashur ta kthejmë në një traditë brenda Open Labs, ky aktivitet mbërrin kështu në herën e tij të pestë. Kontribues të ndryshëm në platformën LibreOffice do të mblidhen në… Më tepër