Vazhdon promovimi i Wiki Loves Monuments 2015 në media dhe rrjete sociale

Vazhdon konkursi i fotografisë për monumentet e kulturës. Tashmë jemi në periudhën e gjysmës së dytë të konkursit. Kemi vazhduar me promovimin  e tij në media e online. Jemi të entuziazmuar për interesin që keni treguar dhe për… Më tepër

Si të atributojmë me licensa Creative Commons

Shkruar nga Elio Qoshi, anëtar i Open Labs Kam vënë re që ekziston një mungesë informacioni në lidhje me kulturën e shpërndarjes së materialeve në botën dixhitale. Shoh shumë njerëz që “rezervojnë të gjitha të drejtat” e një… Më tepër

Rifillon konkursi Wiki Loves Monuments 2015

Pas organizimit të parë gjatë vitit 2014 FLOSSK (Kosovë) dhe Open Labs (Shqipëri) riorganizojnë për herë të dytë rradhazi konkursin e fotografisë Wiki Loves Monuments Kosovë dhe Shqipëri. Wiki Loves Monuments është një konkurs fotografik ndërkombëtar i monumenteve,… Më tepër

Open Labs at Commons Festival in Crete

Commons Fest Greece poster

The Festival of the Commons (CommonsFest) is an initiative to promote freedom of knowledge (or free knowledge) and peer-to-peer collaboration for the creation and management of the commons. A philosophy that has spread through free software communities and… Më tepër