Nextcloud l10n #1

Nextcloud – një shtëpi e sigurtë për të dhënat e tua, alternativa open source për sinkronizimin dhe shpërndarjen e të dhënave, me fokus te siguria dhe privatësia juaj!   Pas takimit të parë informues rreth kësaj platforme, do… Më tepër

Nextcloud Meetup #1

Gjithnjë e me shumë individë po j’u besojnë të dhënat e tyre platformave cloud dhe bashkë me përfitimet që vijnë nga këto shërbime, ngrihen edhe shumë pyetje mbi sigurinë e të dhënave që hostojmë në këto platforma. Një… Më tepër

Fedora Localization Sprint #7

Gjatë eventeve të mëparshme është arritur të përkthehet rreth 40% e GUI totale të Fedora-s. Për këtë arsye, organizohet eventi i rradhës Fedora me dy ambasadoret e reja, Ajkuna Mujo dhe Anxhela Hyseni , FLS #7, më datën… Më tepër

phpList Hack Sprint

phpList është një software Open Source për dërgimin e email newsletters, fushatave marketing dhe njoftimeve i cili përdoret nëpërmjet një shfletuesi dhe mund të instalohet në serverin tuaj. Pas sprintit të parë shumë të suksesshëm ku falë punës… Më tepër

BONEVET Crowdfunding Campaign

Kemi lajme nga miqtë tanë nga Kosova; BONEVET Hapësira Krijuese BONEVET është një organizatë jo qeveritare – jo fitimprurëse me në Gjakovë, e para e këtij lloji në Ballkan. BONEVET ofron një ambient stimulues dhe kreativ, ku njerëzit… Më tepër

Open Labs mbush 3 vjeç

Këtë të martë festuam në një takim modest në ambientet e reja të Open Labs 3-vjetorin e komunitetit tonë . Tre vite me shumë punë dhe dedikim për të promovuar rëndësinë e lirisë së programeve kompjuterike, të bashkëpunimit… Më tepër

What We Can Learn from Hackerspaces?

hackerspaces logo

(article source: from here) Portuguese maker, open-source advocate and founder of openMaterials, a collaborative research project focused on open-source and DIY experimentation with smart materials. Catarina is a maker of things, a research scholar, and an open source… Më tepër