Linux Weekend 2017

Ti nuk e di çfarë është Linux Weekend? Eventi “Must go” për të gjithë të apasionuarit e Linux! Shënojini në kalendar datat 25 & 26 të muajit Mars 2017, sepse do të lind Linux Weekend, një konferencë e… Më tepër

Fedora Meetup #4

Në vazhdim të tre takimeve të mëparshme të suksesshme të Fedora Meetup, do të takohemi përsëri pas pushimeve të verës të mërkurën më 21 Shtator në ambjentet e Open Labs Hackerspace për aktivitetin e radhës “Fedora Meetup 4”. Ju ftojmë… Më tepër

Fedora Localization Sprint #4

Duke parë rritjen e shpejtë të teknologjisë në ditët e sotme, gjuha është bërë një ndër mjetet më të rëndësishme të komunikimit global, ku anglishtja është një nga gjuhët më të përhapura. Promovimi i programeve open source dhe… Më tepër

Fedora Localization Sprint #3

Ndër 6 miliardë njerëz në botë, vetëm 339 milion kanë anglishten si gjuhën e tyre të parë. Rëndësia e kësaj gjuhe në biznesin global ka rritur numrin e anglisht folësve, por këta njerëz e përdorin atë si gjuhë… Më tepër

Linux Meetup 2: Teknikat dhe Teknologjitë e Virtualizimit

Në vazhdim të takimeve të komunitetit Fedora dhe entuziastëve të Linux, do të mblidhemi të mërkurën , më 30.03.2016 ora 18:00 në ambjentet e Open Labs Hackerspace për të diskutuar mbi teknikat dhe teknologjitë e virtualizimit. Gjithashtu Erion… Më tepër

Fedora Localization Sprint #2

Pas një localization sprint mjaft inkurajues nga Linux-axhinjtë, më 23 janar 2016 ora 16:00, në ambjentet e Open Labs hackerspace ju ftojmë të na bashkoheni sërish në një takim informal të gjithëve ju që jeni të interesuar për… Më tepër

Linux Meetup – Njohje me sistemet operative

Në vazhdim të takimeve të suksesshme të komunitetit Fedora dhe Linux-axhinjve, do të vazhdojmë për këtë vit të enjten, më 07.01.2016 ora 18:30 në ambjentet e Open Labs Hackerspace me një prezantim nga Erion Çano për të diskutuar… Më tepër

Fedora Meetup Tirana #2 Report

Originally published by Jona Azizaj on her personal blog Finally we arrived at Fedora Meetup #2, and brought together in one place people who share the same love about Fedora and others who are interested in getting to… Më tepër

Cyber Security Workshop

Për të gjithë entuziastët e sigurisë së sistemeve kompjuterike. Demonstrim të skenarëve se si operon një pen tester (penetration tester), skenarë nga jeta e përditshme se si sulmohen sistemet kompjuterike, sa jemi të rrezikuar dhe si mundemi të… Më tepër

‘I Love Fedora’ Meetup

Në qoftë se keni ndërmend të festoni 14 Shkurtin diku tjetër, ndoshta ky event nuk është për ju! Çokollata, Linux dhe komunitet ju presin gjatë takimit të parë të Fedora në Shqipëri. Sillni laptopet dhe USB me vete… Më tepër