LPI Albania Open Day #2

Më 13 Shtator skuadra e LPI Albania rikthehet me eventin LPI Albania Open Day #2. Këtë rradhë do të jemi në qytetin e Vlorës për të vazhduar me prezantimin e Linux Professional Institute Certifications pranë komunitetit open source… Më tepër

Momente nga Linux Kafe #3

Linux Kafe ne Open Labs

Aktiviteti i fundit i Open Labs para pushimeve të verës ishte takimin i radhës për Linux Kafe #3, organizuar nga Florian Tani. Ndërmjet pjesëmarrësve kishte studentë të interesuar për të ditur më shumë rreth Sistemit Operativ kaq shumë të… Më tepër

Linux Kafe #3

Linux Kafe Albania

Takimi i radhës i komunitetit promovues i sistemit operativ Open Source Linux. Ubuntu, Fedora, Linux Mint dhe jo vetëm janë vetëm disa nga versionet për të cilat do bisedojmë gjatë takimit. Gjithashtu do vendosen hapat e ardhshme për planin… Më tepër

Linux Kafe #2

Vetëm disa ditë para OSCAL… Anëtarë të Open Labs dhe jo vetëm takohemi për një kafe/caj/birrë dhe bisedojmë rreth sistemit tonë të preferuar open source: Linux. Çfarë distro përdorim, cilat janë ndryshimet midis Ubuntu dhe Fedora, si mund… Më tepër

Linux Kafe #1

Linux Caffe

Anëtarë të Open Labs dhe jo vetëm takohemi për një kafe/çaj/birrë dhe bisedojmë rreth sistemit tonë të preferuar open source: Linux. Takimi nuk do ketë axhendë: distro përdorim, cilat janë ndryshimet midis Ubuntu dhe Fedora, si mund të… Më tepër

GNU/Linux presentation at Aleksander Moisiu University in Durres

  Our team members presented Linux commands and distros at University Alexander Moisiu in Durres. Here are some moments from that day

Linux Installfest at Open Labs #0

Linux installfest at Open Labs. Come with your laptop and preview/install Linux on your computer and join the open source community in Albania. Date: 9.11.2013 @ 15.00 All the details coming soon. Update Foto nga eventi   

Join the First Free Linux Training at Open Labs

Linux Training Open Labs

Linux is a Unix-like computer operating system assembled under the model of free and open source software development and distribution. The defining component of Linux is the Linux kernel, an operating system kernel first released 5 October 1991… Më tepër

Ubuntu Jam Tirana

Ubuntu Jam in Tirana

  Ubuntu is a computer operating system based on the Debian Linux distribution and distributed as free and open source software, using its own desktop environment. It is named after the Southern African philosophy of ubuntu (“humanity towards… Më tepër

LINUX: What a year!

Linux_Open_Labs

Since its inception in 1991, Linux has grown to become a force in computing, powering everything from the New York Stock Exchange to mobile phones to supercomputers to consumer devices. The Linux Foundation is the nonprofit consortium dedicated… Më tepër