Fedora Localization Sprint #8

Pas një viti të lodhshëm dhe tepër produktiv, komuniteti i Fedora Albania e nis vitin 2017 me eventin e parë të komunitetit në ambientet e Open Labs Hackerspace. Për komunitetin tonë është shumë e rëndësishme që Fedora të… Më tepër

Nextcloud l10n #1

Nextcloud – një shtëpi e sigurtë për të dhënat e tua, alternativa open source për sinkronizimin dhe shpërndarjen e të dhënave, me fokus te siguria dhe privatësia juaj!   Pas takimit të parë informues rreth kësaj platforme, do… Më tepër

Fedora Localization Sprint #7

Gjatë eventeve të mëparshme është arritur të përkthehet rreth 40% e GUI totale të Fedora-s. Për këtë arsye, organizohet eventi i rradhës Fedora me dy ambasadoret e reja, Ajkuna Mujo dhe Anxhela Hyseni , FLS #7, më datën… Më tepër

Fedora Localization Sprint #6

Lançimi i Fedora 24 na shtyn të punojmë më shumë për përkthimin e plotë të kësaj platforme në gjuhën shqipe. Gjatë eventeve të mëparshme është arritur të përkthehet rreth 32% e GUI totale të Fedora-s. Meqenëse Fedora përdor… Më tepër

LibreOffice Localization Sprint #7

LibreOffice: Localization Sprint ne Open Labs

Maji, muaji i LibreOffice, është në fundin e tij duke krijuar kështu mundësinë më të mirë për të na mbledhur të gjithë së bashku në takimin e radhës. Takimi përfshin përkthimin dhe promovimin e LibreOffice me artikuj në… Më tepër

phpList Localization Sprint #1

phpList  është një  software Open Source  për dergimin e email newsletters,  fushatave marketing dhe njoftimeve  i cili  përdoret nëpërmjet një  web browser dhe mund të instalohet në serverin tuaj.  phpList është Open Source që do të thotë që… Më tepër

Fedora Localization Sprint #5

Përkthimi i Fedorës në gjuhën Shqipe ka ecur mjaft mirë javët e fundit. Gjatë dy eventeve të mëparshme është arritur të përkthehet 100% f24-branch (anaconda) dhe master (anaconda), gati 15 mijë fjalë dhe rreth 2 mijë mesazhe. Këtë… Më tepër

Fedora Localization Sprint #4

Duke parë rritjen e shpejtë të teknologjisë në ditët e sotme, gjuha është bërë një ndër mjetet më të rëndësishme të komunikimit global, ku anglishtja është një nga gjuhët më të përhapura. Promovimi i programeve open source dhe… Më tepër

Fedora Localization Sprint #3

Ndër 6 miliardë njerëz në botë, vetëm 339 milion kanë anglishten si gjuhën e tyre të parë. Rëndësia e kësaj gjuhe në biznesin global ka rritur numrin e anglisht folësve, por këta njerëz e përdorin atë si gjuhë… Më tepër

Fedora Localization Sprint #2

Pas një localization sprint mjaft inkurajues nga Linux-axhinjtë, më 23 janar 2016 ora 16:00, në ambjentet e Open Labs hackerspace ju ftojmë të na bashkoheni sërish në një takim informal të gjithëve ju që jeni të interesuar për… Më tepër