Mozilla Tech Speakers Tirana – Training #2

Mozilla Tech Speakers është një program ku marrin pjesë prezantuesit dhe ligjëruesit më entuziastë (jo detyrimisht me më eksperiencë) brenda komunitetit të Mozilla dhe trajnohen dhe mentorohen duke rritur aftësitë e tyre prezantuese në skenë, si nga ana… Më tepër

MozCafé Tirana #5

Mozilla Caffe

Këtë të shtunë, komuniteti Mozilla Albania organizoi për herë të katërt në Open Labs Hackerspace takimin MozCafé Tirana. Ky ishte takimi i parë për 2016ën ku ndër të tjerat u fokusuam në: – vendimmarrjen për aktivitetet kryesore të… Më tepër

MozCafé Tirana #4

Mozilla Caffe

Këtë të shtunë, komuniteti Mozilla Albania organizoi për herë të katërt në Open Labs Hackerspace takimin MozCafé Tirana. Ky ishte takimi i parë për 2016ën ku ndër të tjerat u fokusuam në: – vendimarrjen për aktivitetet kryesore të… Më tepër

Mozilla Academy 2015

Mozilla Academy është një seri aktivitetesh javore që organizohen në Shqipëri për herë të parë me qëllim prezantimin e iniciativave të Mozilla nga Mozillianë të cilët do ndajnë dijet e tyre me komunitetin dhe cdo të interesuar. Më… Më tepër

MozCafé Tirana #2

Mozilla Caffe

Këtë të hënë, organizohet për herë të dytë nga Komuniteti Mozilla Albania dhe Open Labs takimi MozCafé Tirana #2. Të ftuar nderi kemi Mozillian-in dhe Mozilla Rep Giannis Konstantinidis, i cili do shpërndajë me ne eksperiencën e komunitetit… Më tepër

Open Labs Maker Party #1

  Hacktivizohu! Maker Party tashmë vjen dhe në Open Labs dhe Mozilla Albania! Eja të eksperimentojmë, krijojmë dhe ndryshojmë me ndihmën e web-it. Do të eksplorojmë së bashku se çfarë është web-i i hapur, open source si dhe… Më tepër

MozCoffee Tirana #1

MozCoffee është takimi informal i komunitetit Open Labs dhe Mozilla Albania për të diskutuar mbi të rejat e Mozilla dhe produkteve dhe evente të komunitetit. Gjatë kësaj rradhe, do të kemi mundesinë të testojmë nga afër prototipin më… Më tepër

Mozilla Weekend

MozWeekend 2014 Open Labs

Mozilla Weekend, ose pak më në shqip, Fundjava e Mozilla-s, është një event që do të organizohet në fundjavën e 8-9 shkurtit për herë të parë në Shqipëri. Eventi do të organizohet nga Komuniteti i Mozilla Albania dhe… Më tepër

Mozilla is Most Trusted Internet Company in Privacy

Mozilla most trussted internet company cake

Mozilla — the makers of the open source Firefox browser that we’ve come to know and love — was recently humbled and honored to receive an award. The Ponemon Institute (considered the preeminent research center dedicated to privacy,… Më tepër

Ryan Merkley: Online video – annotated, remixed and popped

Ryan Merkley TED Talk

Remember the translate TED talks in Albanian project? Things are still moving on this front and more videos are being translated in Albanian. In combination with the activities of the promotion of Mozilla foundation in Albania we choose… Më tepër