OSCAL’16 – Open Source Conference Albania 2016

Data: 14 – 15 Maj, Tiranë Organizon: Open Labs Hackerspace Website: http://oscal.openlabs.cc/ OSCAL (Open Source Conference Albania) është konferencë ndërkombëtare e fokusuar në teknologjitë me burim të hapur, programet e lira dhe me burim të hapur, kulturën e… Më tepër

15 vjet Wikipedia – Editathon

Festojmë 15 vjetorin e Wikipedias në stilin shqiptar. Dhurata e Open Labs dhe wikipedianëve do të jetë një Editathon, ku do të editohen/krijohen artikuj mbi historinë e popullit shqiptar, pasuritë arkeologjike dhe Ilirët. Ftojmë të gjithë entuziastët e… Më tepër

Linux Meetup – Njohje me sistemet operative

Në vazhdim të takimeve të suksesshme të komunitetit Fedora dhe Linux-axhinjve, do të vazhdojmë për këtë vit të enjten, më 07.01.2016 ora 18:30 në ambjentet e Open Labs Hackerspace me një prezantim nga Erion Çano për të diskutuar… Më tepër

Fedora 23 Release Party Report

Originally published by Jona Azizaj on her personal blog For the first time in Albania we organized a release party where we gathered people who were interested in Fedora. Fedora 23 release party successfully took place at Saturday,… Më tepër

Jona Azizaj, ambasadorja e parë e projektit Linux Fedora në Shqipëri

Ne, si një komunitet që mbështesim teknologjitë e lira dhe me burim të hapur (free libre open source) jemi shumë të lumtur që rritemi ditë pas dite dhe që gjithmonë e më shumë na bashkohen të rinj, që… Më tepër

Fedora 23 Release Party

Më në fund Fedora 23 është lançuar dhe ne kemi shumë dëshirë të diskutojmë sëbashku rreth më të rejave që na sjell ky version i fundit. Si çdo gjashtë muaj komuniteti i Fedora-s na ofron një version të… Më tepër

Fedora Meetup Tirana #2 Report

Originally published by Jona Azizaj on her personal blog Finally we arrived at Fedora Meetup #2, and brought together in one place people who share the same love about Fedora and others who are interested in getting to… Më tepër

Mozilla Academy 2015

Mozilla Academy është një seri aktivitetesh javore që organizohen në Shqipëri për herë të parë me qëllim prezantimin e iniciativave të Mozilla nga Mozillianë të cilët do ndajnë dijet e tyre me komunitetin dhe cdo të interesuar. Më… Më tepër

Open Labs mbush 3 vjeç

Këtë të martë festuam në një takim modest në ambientet e reja të Open Labs 3-vjetorin e komunitetit tonë . Tre vite me shumë punë dhe dedikim për të promovuar rëndësinë e lirisë së programeve kompjuterike, të bashkëpunimit… Më tepër

OSCAL’15 në numra: Infografikë

Pas Open Source Conference Albania 2015 shumë nga partnerët, pjesëmarrësit, vullnetarët dhe miq që na ndoqën nga rrjetet sociale donin të dinin me tepër informacion rreth ‘produktit’ aktiviteteve paralele dhe impaktit të mundshëm të OSCAL. Ky ishte dhe… Më tepër