OpenStreetMap Mapathon #6

Në vazhdim të takimeve të mëparshme mblidhemi sërish për takimin e radhës për të përmirësuar të dhënat e hartës open source OpenStreetMap.Takimi do të zhvillohet në ambientet e Open Labs Hackerspace dhe të gjithë janë të mirëpritur. Mos… Më tepër

Wiki Loves Maps 2016

Projekti Wiki Loves Maps (Albania) ka si qëllim përmirësimin e informacionit të gjeolokacionit të artikujve në SQ Wikipedia dhe të gjeoinformacionit në artikuj rreth Shqipërisë në Wikipedia në gjuhë të tjera. Gjatë takimit do prezantohen të gjitha detajet… Më tepër

OpenStreetMap: Mapathon #4

Takimi i katërt i grupit të punës OpenStreetMap Albania ku do mbidhemi për të edituar hartën open source OSM me fokus njësinë administratore të Tiranës. Takimi do zhvillohet në ambientet e Open Labs hackerspace dhe të gjithë janë… Më tepër

OpenStreetMap: Mapathon #3

OpenStreetMap mapathon 3 Open Labs hackerspace

Takimi i tretë i grupit të punës OpenStreetMap Albania ku do mbidhemi për të edituar hartën open source OSM me fokus njësinë administratore të Tiranës. Takimi do zhvillohet në ambientet e Open Labs hackerspace dhe të gjithë janë… Më tepër

OpenStreetMap: Takim i hapur [1]

Të ftojmë në takimin e dytë të grupit të punës OpenStreetMap në Open Labs Hackerspace ku do fokusohemi në: – workshop editimi ku fillestarët do krijojnë llogarinë e tyre dhe do bëjnë editimet e para me fokus Shqipërinë;… Më tepër

OpenStreetMap: Takim i hapur #0

Në 14.11.2015 @ 16.00 organizohet në Open Labs hackerspace takimi i parë i grupit të punës së zhvillimit të hartave me burim të hapur OpenStreetMap. Gjatë takimit do të prezantohet projekti open source OpenStreetMap si dhe iniciativa si:… Më tepër

WikiAkademia dhe WikiMedia: lokalizim

Lokalizimi i wikipesia dhe wikiakademise

WikiAkademia Shqiptare vazhdon promovimin e projekteve si Wikipedia por përveç saj ajo po merret dhe me përkthimin e kësaj platforme në gjuhën shqipe. Translatewiki.net është faqa zyrtare ku bëhen përkthimet e projekteve të ndryshem si WikiMedia dhe OpenStreetMap…. Më tepër

Open Labs meets FLOSSK

Open Labs meets FLOSSK 13

A group of FLOSSK (Free Libre Open Source Software Kosova) representatives visited our hackerspace e in order to meet with us for the first time and generate discussion about the upcoming Software Freedom Kosova. The main organizer of… Më tepër