OpenStreetMap: Mapathon #3

OpenStreetMap mapathon 3 Open Labs hackerspace

Takimi i tretë i grupit të punës OpenStreetMap Albania ku do mbidhemi për të edituar hartën open source OSM me fokus njësinë administratore të Tiranës. Takimi do zhvillohet në ambientet e Open Labs hackerspace dhe të gjithë janë… Më tepër

OSCAL’16 – Open Source Conference Albania 2016

Data: 14 – 15 Maj, Tiranë Organizon: Open Labs Hackerspace Website: http://oscal.openlabs.cc/ OSCAL (Open Source Conference Albania) është konferencë ndërkombëtare e fokusuar në teknologjitë me burim të hapur, programet e lira dhe me burim të hapur, kulturën e… Më tepër

Wikipedia Weekend Tirana 2015

Wikipedia Weekend Tirana 2015, ose pak më në shqip, Fundjava e Wikipedia, është një event që do të organizohet në fundjavën e parë të dhjetorit për herë të dytë në Shqipëri. Ky aktivitet ka si qëllim të sjellë… Më tepër

Mozilla Academy 2015

Mozilla Academy është një seri aktivitetesh javore që organizohen në Shqipëri për herë të parë me qëllim prezantimin e iniciativave të Mozilla nga Mozillianë të cilët do ndajnë dijet e tyre me komunitetin dhe cdo të interesuar. Më… Më tepër

Open Labs mbush 3 vjeç

Këtë të martë festuam në një takim modest në ambientet e reja të Open Labs 3-vjetorin e komunitetit tonë . Tre vite me shumë punë dhe dedikim për të promovuar rëndësinë e lirisë së programeve kompjuterike, të bashkëpunimit… Më tepër

Document Freedom Day 2015

Document Freedom Day (#DFD2015) është një fushatë ndërkombëtare që synon liberalizimin e dokumentave nëpërmjet aktiviteteve të çdo përmase anëmbanë botës me 25 Mars 2015. Open Labs dhe këtë vit merr pjesë në aktivitetet duke organizuar një event DFD… Më tepër

Linux Kafe #1

Linux Caffe

Anëtarë të Open Labs dhe jo vetëm takohemi për një kafe/çaj/birrë dhe bisedojmë rreth sistemit tonë të preferuar open source: Linux. Takimi nuk do ketë axhendë: distro përdorim, cilat janë ndryshimet midis Ubuntu dhe Fedora, si mund të… Më tepër

OSCAL 2014

Oscal 2014

OSCAL është konferenca e parë vjetore në Shqipëri, e organizuar për të promovuar teknologjitë me burim të hapur, lirinë e programeve me burim të hapur, kulturën dhe dijen e lirë. Konferenca do të përmbajë një seri fjalimesh, prezantimesh… Më tepër

Design Overview in Tirana Volunteers Meetup

Remember Design Overview in Tirana 2012? After the positive feedback the organisers are working to make the second edition of the first design conference in Albania even better. In order to achieve this they need your help and… Më tepër

Mozilla Game On at Open Labs

Mozilla and Open Labs invite you to imagine how next-generation web technologies can revolutionize the way we make and play games. At Game On it’s your opportunity to invent new game mechanics and re-imagine the web as a… Më tepër