Wiki Women Camp Prishtina

(English below) Në botën e wikipedias, numri i femrave që kontribuojnë në Wikipedia është shumë më i vogël se numri i meshkujve. Për shembull, të dhënat nga Wikipedias në gjuhën angleze, e cila është edhe një nga më… Më tepër

Wiki Academy në Kukës

“a community … a dedicated group of a few hundred volunteers” Kjo është motoja me të cilën vazhdon të promovohet Wikipedia, enciklopedia më e madhe online e hapur për të gjithë dhe kjo moto vazhdon të motivojë eventet… Më tepër

Wiki Loves Monuments

Wiki loves monuments albania

Kosova dhe Shqipërinë këtë vit janë pjesë e garës ndërkombëtare te organizuar nga Wikipedia: Wiki Loves Monuments. Wiki Loves Monuments është një konkurs ndërkombëtar fotografish të monumenteve kulturore, i organizuar nga Wikimedia këtë shtator. Organizatorët — FLOSSK në… Më tepër

WikiAkademia dhe WikiMedia: lokalizim

Lokalizimi i wikipesia dhe wikiakademise

WikiAkademia Shqiptare vazhdon promovimin e projekteve si Wikipedia por përveç saj ajo po merret dhe me përkthimin e kësaj platforme në gjuhën shqipe. Translatewiki.net është faqa zyrtare ku bëhen përkthimet e projekteve të ndryshem si WikiMedia dhe OpenStreetMap…. Më tepër

WikiAkademia: prezantim i projektit dhe përkthim i platformës Wikimedia në shqip

Prezantim i projektit Wikimedia dhe përkthimi

Wikipedia është projekti më i famshëm dhe më i përdorshem i WikiMedia Foundation. Por ky sështë projekti i vetëm i WikiMedias. Janë dhe më shumë se 5 projekte të tjera si WikiCommons, WikiQuotes, WikiBooks, WikiVersity, etj që e… Më tepër