Wikipedia Weekend Tirana 2016

Wikipedia Weekend Tirana 2016, ose pak më në shqip, Fundjava e Wikipedia, është një event që do të organizohet në fundjavën e parë të dhjetorit për herë të tretë në Shqipëri. Ky aktivitet ka si qëllim të sjellë… Më tepër

Dita e Ada Lovelace

Dita Ada Lovelace është një festë ndërkombëtare e arritjeve të grave në shkencë, teknologji, inxhinieri dhe matematikë. Qëllimi i festimit të kësaj dite është krijimi i imazhit të femrës së suksesshme si një model frymëzues nga femrat në… Më tepër

Wiki Loves Maps 2016

Projekti Wiki Loves Maps (Albania) ka si qëllim përmirësimin e informacionit të gjeolokacionit të artikujve në SQ Wikipedia dhe të gjeoinformacionit në artikuj rreth Shqipërisë në Wikipedia në gjuhë të tjera. Gjatë takimit do prezantohen të gjitha detajet… Më tepër

Wikimania Esino Lario 2016

Wikimania,  është konferenca më e madhe vjetore rreth Wikipedia-s dhe projektet të tjera të Fondacionit Wikimedia. Qindra redaktorë vullnetarë mblidhen  së bashku, këtë vit në Esino Lario, për të mësuar dhe diskutuar rreth projekteve, metodave dhe çështjeve rreth këtyre projekteve…. Më tepër

Aktivizohet përkthimi nga makina për artikujt e Wikipedia-s edhe në gjuhën shqipe

Përderisa Wikipedia shkruhet dhe lexohet në 291 gjuhë anekënd botës, dhjetë gjuhët e para kanë gjysmën e numrit të artikujve të përgjithshëm. Për ta adresuar problemin e mungesës së përmbajtjes në gjuhët më të vogla duke lehtësuar përkthimin… Më tepër

15 vjet Wikipedia – Editathon

Festojmë 15 vjetorin e Wikipedias në stilin shqiptar. Dhurata e Open Labs dhe wikipedianëve do të jetë një Editathon, ku do të editohen/krijohen artikuj mbi historinë e popullit shqiptar, pasuritë arkeologjike dhe Ilirët. Ftojmë të gjithë entuziastët e… Më tepër

Botacademy në Stockholm

Fundjavën e fundit të nëntorit Wikimedia Sverige(Suedi) organizoi BotAcademy 2015 në Stockholm.  Wikipedianëve aktive me njohuri në programim ju dha mundësia që për dy ditë me rradhe, në një trajnim intensiv të mësonin rreth mjeteve të ndryshme që… Më tepër

Vazhdon promovimi i Wiki Loves Monuments 2015 në media dhe rrjete sociale

Vazhdon konkursi i fotografisë për monumentet e kulturës. Tashmë jemi në periudhën e gjysmës së dytë të konkursit. Kemi vazhduar me promovimin  e tij në media e online. Jemi të entuziazmuar për interesin që keni treguar dhe për… Më tepër

Rifillon konkursi Wiki Loves Monuments 2015

Pas organizimit të parë gjatë vitit 2014 FLOSSK (Kosovë) dhe Open Labs (Shqipëri) riorganizojnë për herë të dytë rradhazi konkursin e fotografisë Wiki Loves Monuments Kosovë dhe Shqipëri. Wiki Loves Monuments është një konkurs fotografik ndërkombëtar i monumenteve,… Më tepër

CEE WikiCamp 2015 në Maqedoni

Në fundjavën e fundit të Korrikut u zhvillua WikiCamp 2015 i cili është kampi i parë i zhvilluar në Europe me pjesëmarrës Wikipedianë të Europrës Jug-Lindore. Vendi mirëkpritës ishte Maqedonia dhe aktiviteti u organizua nga user group Shared… Më tepër