GLAM-WIKI 2015 Hollandë

Pas prezencës sonë në WikiAcademy Kukës, rradhën e ka një tjetër event ndërkombëtar i Wikimedia-s. Bëhet fjalë për konferencën GLAM-WIKI 2015, që organizohet nga Wikimedia Hollandë dhe qyteti Hague i Hollandës do të presë në datat 10-12 Prill,… Më tepër

Wiki Women Camp Prishtina

(English below) Në botën e wikipedias, numri i femrave që kontribuojnë në Wikipedia është shumë më i vogël se numri i meshkujve. Për shembull, të dhënat nga Wikipedias në gjuhën angleze, e cila është edhe një nga më… Më tepër

Wiki Academy në Kukës

“a community … a dedicated group of a few hundred volunteers” Kjo është motoja me të cilën vazhdon të promovohet Wikipedia, enciklopedia më e madhe online e hapur për të gjithë dhe kjo moto vazhdon të motivojë eventet… Më tepër

Document Freedom Day 2015

Document Freedom Day (#DFD2015) është një fushatë ndërkombëtare që synon liberalizimin e dokumentave nëpërmjet aktiviteteve të çdo përmase anëmbanë botës me 25 Mars 2015. Open Labs dhe këtë vit merr pjesë në aktivitetet duke organizuar një event DFD… Më tepër

Wikipedia Weekend në Tiranë 2014

Wikipedia Weekend, ose pak më në shqip, Fundjava e Wikipedia, është një event që do të organizohet në fundjavën e parë të Nëntorit për herë të parë në Shqipëri. Eventi do të organizohet nga Komuniteti i Open Labs… Më tepër

Wiki Loves Monuments

Wiki loves monuments albania

Kosova dhe Shqipërinë këtë vit janë pjesë e garës ndërkombëtare te organizuar nga Wikipedia: Wiki Loves Monuments. Wiki Loves Monuments është një konkurs ndërkombëtar fotografish të monumenteve kulturore, i organizuar nga Wikimedia këtë shtator. Organizatorët — FLOSSK në… Më tepër

Wikipedia Weekend

Wikipedia Weekend, ose pak më në shqip, Fundjava e Wikipedia, është një event që do të organizohet në fundjavën e parë të nëntorit për herë të parë në Shqipëri. Eventi do të organizohet nga Komuniteti i Open Labs… Më tepër

WikiAkademia dhe WikiMedia: lokalizim

Lokalizimi i wikipesia dhe wikiakademise

WikiAkademia Shqiptare vazhdon promovimin e projekteve si Wikipedia por përveç saj ajo po merret dhe me përkthimin e kësaj platforme në gjuhën shqipe. Translatewiki.net është faqa zyrtare ku bëhen përkthimet e projekteve të ndryshem si WikiMedia dhe OpenStreetMap…. Më tepër

WikiAkademia: prezantim i projektit dhe përkthim i platformës Wikimedia në shqip

Prezantim i projektit Wikimedia dhe përkthimi

Wikipedia është projekti më i famshëm dhe më i përdorshem i WikiMedia Foundation. Por ky sështë projekti i vetëm i WikiMedias. Janë dhe më shumë se 5 projekte të tjera si WikiCommons, WikiQuotes, WikiBooks, WikiVersity, etj që e… Më tepër

WikiAkademia

Wikiakademia ne Radio Travel

Sot më datë 27.01.2014 ishim të ftuar në Radio Travel ku biseduam për projektet aktuale të komunitetit duke u fokusuar në WikiAkademinë Shqiptare dhe Wikipedia. Vijon materiali në audio dhe disa foto.