Etiketë: OpenStreetMap

Code Week 2017 – Burrel, Albania

Në kuadër të javës të kodimit anëtarë të Open Labs vizituan disa prej shkollave 9-vjecare të qytetit të Burrelit për të prezantuar tek nxënësit e shkollave rëndësinë e platformave Wikimedia dhe OpenStreetMap. Aktivitetet u zhvilluan gjatë datave 18,… Read More

OpenStreetMap

OpenStreetMap është një projekt bashkëpunues për të krijuar një hartë të editueshme dhe të lirë të botës. Krijimi dhe rritja e OSM-së është motivuar nga kufizimet në përdorimin ose disponueshmërinë e informacionit të hartës në të gjithë botën dhe me ardhjen e pajisjeve portative të lira të navigimit satelitor. OSM konsiderohet një shembull i shquar i informacionit vullnetar gjeografik.