Webinars nga FLOSSK & Open Labs

Ndërsa COVID-19 po ndodh, ndikimi po ndihet nga të gjithë, dhe komunitetet open source, përkundër frymës së mirë që i karakterizon, nuk po kursehen – por shfaqja duhet të vazhdojë!

Ndërkohë që edhe Open Source Conference Albania (OSCAL’20) dhe Software Freedom Kosova (SFK) janë shtyrë, FLOSSK dhe Open Labs kanë bashkuar forcat për të organizuar një seri webinars që mbulojnë tema të ndryshme që lidhen me softuer me burim të hapur, mjete për privatësinë në internet, mjete antikensurimi dhe punëtori të ndryshme teknike që ndihmojnë fillestarët të fitojnë aftësi të reja. Një përshkrim i shkurtër i secilës nga temat e prezantuara mund të gjendet këtu.

Me një koncept që është provuar tashmë që funksionon, do të mbahen më shumë webinars, diskutime në grupe, prezantime të shkurtra dhe hakatone të shkurtra gjatë javëve të ardhshme. Organizimi është mjaft e hapur dhe të gjithë mund të ndajnë idetë e tyre me ne dhe të interesuarit mund të presin seancat e tyre në anglisht ose shqip.

Ju mund t’i kontrolloni eventet e planifikuara këtu ose në forum.openlabs.cc ku ne ndajmë informacione më të detajuara për secilën nga seancat. Ky kalendar përditësohet vazhdimisht me ngjarje të reja. Ju gjithashtu mund të importoni kalendarin për më shumë lehtësi.

Si gjithmonë, pjesëmarrja në ato webinars, si me të gjitha ngjarjet tona është falas.


Nëse shikono diçka që ju pëlqen, bashkohuni me ne këtu: m.flossk.org/webinar.


Ju mund të bashkoheni me ne duke mbajtur një seancë vetë. Nëse keni një temë në mendje ose një aftësi që doni të ndani, ne do të donim shumë që t’ju kishim si një folës të ftuar. Vetëm mos harroni: tema juaj e seancave duhet të jetë e lidhur me FLOSS, njohuri të hapura, ose kulturë të hapur në përgjithësi, ose me intimitetin në internet dhe mjetet antitensuruese.
Shikoni diçka që mungon? Na dërgoni një email në info@flossk.org ose info@openlabs.cc për të paraqitur prezantimin tuaj.

Komunitetet Open Source janë të përgatitur mirë ndaj kësaj krize, me disa mjete që lehtësojnë bashkëpunimin në distancë dhe angazhimin e gjatë në komunitete pa kufij. Ne jemi të lumtur që shohim interes dhe angazhim në këtë lloj ngjarje dhe shpresojmë që kjo të krijojë bazat e iniciativave të ngjashme, jo vetëm si përgjigje ndaj një krize, por si një mënyrë efektive për të arritur më shumë njerëz.

#StaySafe dhe #HappyHacking

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *